Ювентус би Сампдория и продължава гонитбата с Милан и Интер


Ювентус би Сампдория и продължава гонитбата с Милан и Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

3004 0

Ювентус надделя с 2:0 като гост на Сампдория в двубой от 20-ия кръг в италианската Серия А. Така "бианконерите" продължават бясната гонитба с миланските грандове Милан и Интер, които са окупирали върха във временното класиране.

Срещата премина без излишно напрежение за футболистите на Андреа Пирло, но направи впечатление, че не създадоха особено голям брой чисти положения, като това важи най-вече за второто полувреме. През първото голямата звезда Кристиано Роналдо се отчете с 2 сериозни пропуска.

Все пак, именно през първата част падна попадението, което бе дело на Федерико Киеза. Алваро Мората и Роналдо разиграха добре, след което първият пусна успоредно на голлинията подаване към Киеза, което просто го задължи да се разпише отблизо на полуопразнената врата. Вторият гол падна в последните минути, когато Роналдо изведе Куадрадо, той напредна и не се засуети, като подаде на Рамзи, който бе на празна врата и се разписа.

СЪСТАВИ

Сампдория: Аудеро, Аугело, Силва, Екдал, Балде, Коли, Торсби, Йошида, Березински, Куалярела, Кандрева

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Киелини, Данило, Артур, Бентанкур, Маккени, Киеза, Мората, Роналдо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Сампдория заигра по-добре и дори наложи натиск за няколко минути. В 56-ата минута обаче Ювентус за пореден път се възползва от високо изнесената защитна линия на домакините и Мората бе изведен само срещу вратаря и не сбърка. Голът обаче бе отменен поради засада.

Картината на терена не се промени и до настъпването на последния четвърт час от двубоя. Сампдория така и не можеше да затрудни Шчесни, а Ювентус създаваше положения, но никое от тях не бе толкова чисто и не доведе до нов гол.

90+1' - 0:2! Юве нанесе своя финален удар в срещата. Роналдо подаде страхотен пас от центъра към Куадрадо и го изведе, като колумбиецът напредна до наказателното поле и накрая подаде успоредно към Рамзи, който бе на празна врата и нямаше как да пропусне.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

20' - 0:1! Гостите откриха резултата след отлична комбинация между Алваро Мората и Кристиано Роналдо, след която първият пусна успоредно на голлинията подаване, с което задължи Федерико Киеза да се разпише на опразнената врата пред себе си.

До края на полувремето "бианконерите" пропиляха още няколко добри възможности най-вече чрез голямата си звезда Кристиано Роналдо, който на няколко пъти изпусна сам срещу вратаря. Въпреки това, домакините не отстъпваха сериозно на своя съперник и контролираха топката почти наравно с тях, но без да създават опасни ситуации.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Андреа Пирло продължават с изключително натоварената си програма, като в рамките на следващите 4 седмици им предстоят общо 8 мача във всички турнири, включително днешният срещу Сампдория.

Ювентус се намира на 4-ото място във временното класиране към момента, като е с точка по-малко от Рома, с 5 по-малко от Интер и със 7 пасив от Милан. Трябва обаче да се отбележи, че "бианконерите" са и с двубой по-малко от споменатите отбора.

Юве вече допусна твърде много издънки през кампанията, така че не може да си позволи нова такава. Тимът ще разчита на своята голяма звезда Кристиано Роналдо, който обаче не се е разписвал вече два поредни мача от Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички