Ювентус бе надигран, но измъкна минимална преднина за Купата на Италия след нелеп автогол в края


Ювентус бе надигран, но измъкна минимална преднина за Купата на Италия след нелеп автогол в края
Снимка: Getty Images

3636 0

Вторият полуфинал за Купата на Италия бе на секунди от това да завърши по напълно идентичен начин като първия. След нулевото равенство между Милан и Интер това сториха и Фиорентине и Ювентус, но само до първата минута от добавеното време на редовното време. Гостите играха слабо, но измъкнаха успеха с 1:0 след автогол. Все пак интригата се запазва за реванша на "Ювентус Стейдиъм", който е чак на 20 април.

"Бианконерите" трябва да бъдат много, много щастливи от този резултат, тъй като бяха надиграни от своя домакин. В срещата нямаше изобилие от чисти голови положения. Такива бяха три и те се откриха пред един и същ играч - Джонатан Иконе, който със своята техника си осигури и двата шанса.

Първото за Юве обаче се откри в последните секунди, като дори не може да се определи напълно като такова, тъй като Венути засече по нелеп начин центриране в собствената си врата.

И през двете полувремена домакините имаха по един чудесен шанс, като във втория случай изстрелът му завърши в страничния стълб. "Виолетовите" приключиха срещата с над 20 изстрела към вратата на Перин, докато Юве стреля едва 7 пъти (а през първото полувреме - само веднъж!).

Атаката на "старата госпожа" бе поведена от дошлия през зимата Душан Влахович, който акостира именно от Фиорентина. Той обаче бе безпомощен и дори не застраши вратата на доскорошния си отбор.

За Ювентус предстои мач у дома срещу Специя от Серия А през уикенда (неделя - 06.03), а почти седмица след това ново шампионатно изпитание - гостуване на Сампдория (събота - 12.03). Фиорентина пък играе последователно с Верона (06.03) и с Болоня (13.03).

СЪСТАВИ

Фиорентина: Терачано, Бираги, Бонавентура, Игор, Иконе, Кастровили, Миленкович, Сапонара, Торейра, Одриосола, Пьонтек

Ювентус: Перин, Данило, Де Лихт, Де Шилио, Пелегрини, Аке, Рабио, Артур, Локатели, Кийн, Влахович

За цялото полувреме имаше само една по-чиста ситуация за гол пред някоя от двете врати. Изненадващо или не, но тя се откри пред Фиорентине. Джонатан Иконе показа завидна техника и проби добре в наказателното поле. Неговият изстрел впоследствие обаче бе с малко неточен и профуча покрай левия страничен стълб. Ако ударът се бе получил, това щеше да е същински шедьовър.

С оглед на статистиката на полувремето обаче - "виолетовите" като по чудо не водеха срещу Ювентус. "Бианконерите" имаха само един изстрел, и то неточен, срещу цели 10 за домакините - три от които, точни.

Притежанието на топката също бе в полза на Фиорентина - 58% за тях срещу 42% за "старата госпожа", която рядко доближаваше противниковата врата през първата част.

В 48-ата минута Джонатан Иконе се отличи с нови впечатляващи действа. Той се справи с лекота с противниковата отбрана и си осигури чудесна позиция за изстрел, но ударът му се отби в левия страничен стълб.

90+1' - 0:1! Венути нелепо засече центриране на опонента в собствената си врата и подари успеха на опонента!

ПРЕДИ МАЧА

По пътя към най-добрите 4 в турнира Фиорентина премина през Козенца, Беневенто, Наполи и Аталанта. Торинци се включиха директно от 1/8-финалния етап, като спечелиха срещу отборите на Сампдория и Сасуоло.

Масимилиано Алегри има куп кадрови проблеми, като няма да може да разчита на цели 9 футболисти. С травми са Алекс Сандро, Федерико Бернардески, Джорджо Киелини, Федерико Киеза, Пауло Дибала, Кайо Жорже, Уенстън МакКени, Давиде Ругани и Денис Закария.

За Фиорентина единственият отсъстващ е Лукас Маринтес, който изтърпява наказание. В 13 от последните 14 домакински срещи на Виола са били вкарвани 3 и повече гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички