Умората си каза думата - Ювентус върна Наполи в играта за титлата в Серия А


Умората си каза думата - Ювентус върна Наполи в играта за титлата в Серия А
Снимка: Guliver/GettyImages

2092 0

Ювентус не съумя да завърши успешно поредицата си от мачове преди паузата за мачове на националните отбори. "Бианконерите" прекратиха серията си от 12 поредни победи в Серия А, след като не успяха да бият слабака СПАЛ и стигнаха само до 0:0 в гостуването си на новака.

Безспорно изненадващият резултат до голяма степен се дължи и на сериозния брой мачове, които Ювентус трябваше да изиграе в последните седмици. Това беше 5-и двубой за тима 3-и март насам и 6-и от 28-и февруари, като сгъстената програма се дължи на отменения мач с Аталанта, който се изигра през седмицата.

Шампионите проспаха първите 45 минути и не създадоха нито едно голово положение, което пък от своя страна даде сериозно самочувствие на СПАЛ. Домакините изиграха тактически брилянтен мач и особено през второто полувреме се бранеха отлично. Това изнерви съперника, като играта на Ювентус определено не беше на ниво, а дори влизането на Манджукич не помогна да бъде достигнат до скъпоценен гол - 0:0 на Стадио "Паоло Маца".

Равенството сложи край на серията от 11 поредни победи като гост на "старата госпожа". Въпреки това серията без загуба беше увеличена, след като Ювентус не познава вкуса на поражението от 19-и ноември миналата година. Това беше 24-и мач без поражение.

Равенството може да върне Наполи в спора за титлата, след като "небесносините" изостават на 5 точки от Ювентус, но са и с мач по-малко. Разликата може да бъде намалена на 2 пункта, ако Наполи спечели срещу Дженоа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички