Труден успех - Ювентус обърна 10 от Салернитана и е на второ място в Серия А (ВИДЕО)


Труден успех - Ювентус обърна 10 от Салернитана и е на второ място в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

501 0

Ювентус записа труден, но важен успех като гост срещу Салернитана с 1:2 в двубой от 19-ия кръг на Серия А. Джулио Маджоре отбеляза в 39' за 1:0. В 53' обаче именно халфът беше изгонен от игра. а в 65' Самуел Айлинг-Джуниър възстанови равенството. В добавеното време Влахович донесе пълния обрат за 1:2.

С този успех "бианконерите" са на второ място с 43 точки след 18 изиграни мача, на 5 от първия Интер, който е с двубой повече. Ювентус е единственият отбор с трима голмайстори, родени след 2003 г. в Серия А този сезон: Самуел Айлинг-Джуниър, Йълдъз и Мирети. Само Барселона има повече в големите 5 европейски лиги 2023/24 (четири).

Ювентус обърна 10 от Салернитана

Първото полувреме бе сравнително спокойно откъм положения, но Салернтината бе отборът с първия точен удар в двубоя. Самбия успя да засече високо подаване, но Шчесни бе на висота и спаси още в 4'. 5 минути след това МакКени стреля за Юве с глава от корнер, но вратарят на домакините този път бе на висота, но и ударът не бе точно във вратата. 

След това скуката се настани на терена, като не се случи почти нищо интересно чак до 39'. Тогава Салернитана поведе в резултата. Джулио Маджоре  овладя по елегентен начин добро подаване от страна на Лум Чауна, след което с удар от ръба на наказателното поле вкара за 1:0. Юве остана без точен удар за първата част.

В 53' след подновяването голмайсторът за домакините бе изгонен с втори жълт картон и остави отбора с човек по-малко. "Бианконерите" от своя страна започнаха доста по-нахъсано, търсейки попадение. С пропуски се отличиха Влахович и Милик. Изравнителният гол дойде в 65'  Самуел Айлинг връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в горния десен ъгъл за 1:1. Малко след това пък Шчесни спаси далечен удар на Брадарич.

Ювентус продълци с опитите си, но обрата дойде чак в добавеното време.  Данило изпрати превъзходно центриране в наказателното поле, там Душан Влахович достигна до него и от точката на дузпата отигра мощно с глава ниско във вътрешната страна на дясната греда, преодолявайки Беноа Костил за 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички