Шеметен обрат! Ювентус разпиля Салернитана и се точи за скалпа на палача на Наполи в турнира за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)


Шеметен обрат! Ювентус разпиля Салернитана и се точи за скалпа на палача на Наполи в турнира за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4135 0

Ювентус направи шеметен обрат, разбивайки с 6:1 Салернитана в среща от 1/8-финалите в турнира за Купата на Италия. Така „Старата госпожа“ се класира за 17-ти пореден път на ¼-финалите в надпреварата. Там хората на Масимилиано Алегри ще се изправят срещу Фрозиноне, който отстрани Наполи.

Развой на срещата

Изненадващо гостите от Салерно откриха резултата насред Торино още в първата минута. Това обаче ядоса „бианконерите“, които след това набутаха цели 6 безответни попадения във вратата на съперника си.

Двубоят започна с гол от съблекалнята за „морските кончета“. Чуквубуйкем Иквуемеси се възползва от грешка в отбраната и матира Матия Перин за 0:1 още в 1-ата минута.

Юве изравни 11 минути по-късно чрез Фабио Мирети. В 18-ата минута Юве получи дузпа, но след намеса на ВАР тя бе отменена, защото нарушението се оказа извън пеналта.

В 35-ата минута домакините обърнаха резултата. Андреа Камбиасо се разписа за 2:1. Почивката дойде при гол преднина за „бианконерите“.

След антракта Юве продължи да доминира тотално на терена. В 54-ата минуна Даниеле Ругани направи 3:1 с добавка след спасен удар с глава на Милик.

Video edited on Kapwing

Четвърт час преди края защитникът на гостите Дилан Брон си заби автогол, след като вратарят Фиорило спаси удар на Кенан Йълдъз.

Video edited on Kapwing

В 88-ата минута именно младокът Йълдъз все пак се разписа. Той проби мощно и прати топката в мрежата за 5:1. Тимъти Уеа в 1-ата минута на добавеното със страхотна тупалка от над 20 метра фиксира крайното 6:1 за Ювентус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички