Събуждането на гранда - Милан разби Лацио насред "Олимпико"


Събуждането на гранда - Милан разби Лацио насред "Олимпико"

1181 0

Работата на Синиша Михайлович в Милан почва да дава резултати, след като "росонерите" изиграха най-силния си мач до момента в Серия А и удариха с 3:1 Лацио като гост на "Олимпико".

Бертолачи даде аванс на своите в 25', а резервата Мексес покачи на 2:0 с първото си докосване в мача в 53'. Крайният резултат беше оформен от Карлос Бака, който реализира за 3:0 в 80'. Резервата Кишна беше точен за "орлите" в 84'.

Това е трети пореден успех за Милан в Серия А, което се случва за пръв път през календарната 2015 година, както и от май месец 2014 година насам.

Лацио пък записа първата си загуба през сезона у дома, като до момента отборът имаше само победи във всички турнири.

С 3-те точки днес Милан вече има 19 точки и изостава само на 5 от лидерите Фиорентина и Интер. "Росонерите" вече са на 6-о място и са с точка повече от днешния си съперник.

Мачът почна с доста грешки от страна и на двата отбора, но "росонерите" напипаха по-бързо верния ритъм и можеха да открият с удар на Бонавентура. Топката обаче профуча на сантиметри от горната греда.

Все пак в 25' гостите успяха да открият резултата. Алесио Черчи стреля много опасно и Маркети успя да се намеси, но топката попадна в Бертолачи, който успя да засече, докато Бака попречи на Маркети да се намеси. Радостта на италианеца обаче не траеше дълго, след като той напусна принудително терена заради контузия в бедрото.

"Орлите" обаче не успяха да реагират и продължиха да са безидейни в атака. Единственото им положение бесъздадено от Джанлуиджи Донарума (16-годишния вратар на Милан), който за малко не сбърка при финт срещу Андерсон. "Росонерите" можеха пък да удвоят към края на полувремето, когато Черчи овладя перфектно дълъг пас и успя да стреля технично. Топката обаче срещна десния стълб на вратата на Лацио - 0:1 до почивката.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха. Лацио не създаваше никакви положения, докато Милан успя да удвои резултата. В 53' Бонавентура центрира в наказателното поле, където резервата Мексес изпревари вратаря и с глава вкара за 2:0.

Всичко можеше да приключи в 65', когато Куцка направи страхотен пробив отдясно и пусна успореден на голлинията пас за Бака. Защитник обаче успя да пресече.

Лацио създаде първото си положение в мача в 67', когато Де Шильо не внимаваше в наказателното поле и топката му беше отнета от връхлитащия Лулич. Той опита да прехвърли вратаря на Милан, но Донарума се намеси отлично и опази вратата си суха.

Няколко минути по-късно отново тийнейджърът в състава на Милан беше герой, след като спаси страхотен удар на Андерсон. Последва добавка и гол за Лацио, но попадението беше отменено заради засада.

Интригата в мача приключи в 80'. Римляните бяха натиснали своя съперник, но Бонавентура получи топката в центъра и със страхотен пас изведе Карлос Бака сам срещу вратаря. Колумбиецът мина покрай Маркети и успя да реализира, останал сам срещу вратата - 0:3.

В 84' при добра акция на Лацио Кишна навърза Де Шильо в наказателното поле и с мощен удар успя да вкара за крайното 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички