Две вечери, двама дебютанти, два хеттрика - това е магията на ШЛ


Две вечери, двама дебютанти, два хеттрика - това е магията на ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

2695 0

Изиграха се първите мачове от груповата фаза на най-комерсиалния клубен футболен турнир - Шампионска лига. Станахме свидетели на 16 сблъсъка. Някои от тях оправдаха предварителния заряд с невероятна игра и много голове, други разочароваха, а трети останаха в сянката на по-големите дербита.

След изиграването на двубоите две имена се откъснаха сред голмайсторите. Изненадващо или не, това не са Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Не са и други звезди на топ грандовете в Европа. Те са играчи на Динамо Загреб и Залцбург и изиграните им срещи попадат именно в третата категория мачове - тези в сянка.

Първо трябва да бъде отбелязано това, което се случи във вторник. Тогава, роденият през този век (2000 г.) - Ерлинг Холанд, излезе с фланелката на Залцбург срещу Генк за своя дебют. Едва ли някой е вярвал какво му предстои - а именно хеттрик. Още по-впечатляващото е, че норвежецът съумя да го направи само в рамките на първото полувреме, а крайният резултат бе 6:2 в полза на австрийския отбор.

Тези три гола го превърнаха в третия най-млад играч, реализирал толкова попадения в един мач в Шампионска лига. Пред него са единствено Уейн Рууни (18 години и 340 дни) и Раул (18 години и 113 дни). Самият Холанд е на 19 години и 58 дни.

След това дойде редът на друг дебютант, макар и не толкова млад - 26-годишният Мислав Оршич. Неговият клубен отбор - Динамо Загреб, се изправи срещу направилия фурор в Италия през миналия сезон - Аталанта. Хърватите надделяха с 4:0, а над всички бе именно Оршич. 

По този начин Холанд и Оршич са начело в голмайсторската листа на Шампионска лига през този сезон с по 3 попадения. След тях се нареждат Анхел ди Мария и Тимо Вернер с по 2 попадения. А как завършиха всички срещи от сряда и кои са голмайсторите - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички