Шампионът е жив! Ювентус би Милан и съкрати изоставането си в Серия А


Шампионът е жив! Ювентус би Милан и съкрати изоставането си в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

4824 0

Ювентус успя да спечели изключително важния двубой срещу Милан в дербито на кръга от италианската Серия А. Шампионите победиха с 3:1 лидера във временното класиране, като съкратиха изоставането си на 7 точки (и са с мач по-малко).

В герой за "бианконерите" се оказа Федерико Бернардески, който отбеляза на два пъти. Той бе точен в 18-ата минута и в 62-рата, като между двата гола Калабрия бе изаравнил резултата. В 76-ата минута пък Уестън Маккени също се записа сред голмайсторите.

За Ювентус предстои мач със Сасуоло в неделя (10 януари) от Серия А, а 3 дни по-късно и сблъсък с Дженоа от осминафиналите за Купата на Италия. Милан пък има две домакинства срещу Торино - в събота (9 януари) в Серия А и 3 дни по-късно от осминафиналите за Купата на Италия.

СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Далот, Кяер, Романьоли, Ернандес, Калабриа, Кеси, Кастийехо, Чалханоглу, Хауге, Леао

Ювентус: Шчесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Фработа, Бентанкур, Рабио, Рамзи, Киеза, Дибала, Роналдо

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ МИЛАН - ЮВЕНТУС В СЕРИЯ А?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути на втората част "росонерите" можеха да осъществят пълен обрат, след като Диого Далот стреля от удобна позиция по земя, като топката тупна коварно пред Шчесни, но той се справи и изби в ъглов удар. 

62' - 1:2! Юве отново излезе напред в резултата. Киеза вкара втория си гол в срещата, а асистенцията пак бе дело на Дибала. Аржентинецът намери Киеза с подаване по широчината на игрището. Федерико получи топката, напредна и стреля в далечния ъгъл.

В 71-ата минута "бианконерите" осъществиха мълниеносна контраатака. Кристиано Роналдо подаде технично към Маккени, който стреля от въздуха, но бе спрян от Донарума, който прояви впечатляващ рефлекс.

76' - 1:3! Преднината за Ювентус стана по-убедителна, след като Деян Кулушевски проби отлично отдясно, финтира противников футболист и влезе навътре, като чукна топката леко към Маккени, който отблизо с мощен удар нямаше как да сбърка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна на високи обороти, като двата тима си размениха по няколко атаки, а едно от тях доведе до по-опасна ситуация пред вратата на Шчесни. Кастийехо бе изведен срещу стража на удобна позиция в наказателното поле, но изстрелът му бе отразен от вратаря.

В 15-ата минута на двубоя "бианконерите" бяха изключително близо до това да открият резултата след разбъркване в наказателното поле и топовен изстрел отблизо на Федерико Киеза, който обаче се спря в страничния стълб.

18' - 0:1! При втората си 100%-ова ситуация футболистите на Андреа Пирло не сбъркаха. Пауло Дибала изведе Федерико Киеза сам срещу Донарума със страхотно подаване, а Киеза този път не сбърка, стреляйки покрай стража по земя.

След попадението Юве продължи да бъде по-активният отбор, а Киеза си откри още една добра ситуация. Милан отговори чрез опасен удар от страна на Леао отблизо, който обаче бе спасен от Шчесни. До него се стигна след грешка в отбраната на гостите. 10-ина минути по-късно и Чалханоглу имаше две добри възможности, но те бяха спасени от полския страж.

41' - 1:1! Милан успява да изравни резултата в края на първата част. Топката бе отнета от домакините в собствената им половина и те организираха контраатака. Леао владееше топката и напредна, като влезе навътре и подаде към Калабрия, който директно стреля в горния ъгъл и не остави шансове на Шчесни.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Милан дръзна да предизвика хегемона в Италия, който печели титлата цели 9 години поред. Нещо повече, "росонерите" се справят повече от добре, въпреки че вече немалко мачове са без голямата си звезда Златан Ибрахимович.

Ювентус се представя колебливо през този сезон, което, гарнирано с добрите изяви на Милан, оставя тимът на цели 10 точки от върха (и мач по-малко). Ако искат да продължат хегемонията си, то определено "бианконерите" трябва значително да вдигнат нивото.

А днешният мач е просто ключов. Евентуално равенство ще запази голямото им изоставане, а за загуба дори и не може да се говори, тъй като ще отвори още по-голяма разлика. Така футболистите на Андреа Пирло имат право да мислят само и единствено на победата, като отново ще се разчита на водещия им голмайстор Кристиано Роналдо, който е и с най-много попадения към момента през кампанията в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички