Спортният директор на Асколи разкри как клубът е успял да вземе Атанас Илиев от Ботев Пловдив


Спортният директор на Асколи разкри как клубът е успял да вземе Атанас Илиев от Ботев Пловдив
Снимка: Getty Images

1724 0

Спортният директор на Асколи Фабио Лупо разказа как се е стигнало до трансфера на Атанас Илиев от Ботев Пловдив в италианската Серия Б. Шефът на клуба заяви, че е набелязал нападателя още през миналата година:

"След предишния ми престой във Венеция винаги съм наблюдавал малките европейски първенства, особено тези на изток. Илиев ме заинтригува още миналата година и си бях записал името му, в случай че отново работя в клуб от Серия Б", разкри Лупо, който пое поста през лятото на тази година.

"Агентите на играча ми докладваха за него. Той вече беше започнал българското първенство като титуляр и се справяше добре. Веднага щом разбрахме, че той все още е на пазара, ние започнахме преговори. Той имаше възможност да отиде във Втора Бундеслига, където го искаха някои клубове, но направи избор, свързан с нашите страна и футбол. Той предпочете Италия пред Германия и волята му беше от решаващо значение".

Фабио Лупо не пропусна да спомене и гола, който нападателят на България вкара на Италия:

"С него успях само да си разменя съобщения. След попадението му срещу Италия малко се пошегувахме помежду си, а Ивайло Чочев, който му е съотборник в България и е играл за Палермо, докато работех там, също ми писа, че сме привлекли силен играч. Тъй като Чочев познава италианската действителност, казаното от него означава много. Когато дойдох в Асколи, заявих, че ще доведа мотивирани играчи, независимо от тяхното резюме. По физически характеристики Илиев много прилича на Саша Беланович и Джанлука Скамака (бивши играчи на Асколи - бел.ред.)", заяви Лупо, цитиран от "gianlucadimarzio.com".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички