Специалния не издържа: Кадри показаха тежкото му емоционално състояние след уволнението (ВИДЕО)


Специалния не издържа: Кадри показаха тежкото му емоционално състояние след уволнението (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4646 0

Един от най-емблематичните треньори през 21-ви век Жозе Моуриньо бе уволнен от Рома. Той пое "вълците" през лятото на 2021-ва година, а след това изведе отбора до първи трофей от над 10 години, печелейки Лигата на конференциите.

Освен това Специалния игра и във финала в Лига Европа, където загуби от Севиля след изпълнения на дузпи и със сериозни претенции към съдията. Той записа 138 мача с Рома, в които стигна до 68 победи, инкасирайки и 40 загуби, като 30 от срещите завършиха при равен резултат.

Жозе Моуриньо прие трудно раздялата с Рома

Жозе Моуриньо като треньор на Рома

Изглежда, че португалският специалист е приел доста тежко емоционално решението за раздяла. Доста малко след обявената новина пък италианският тим обяви, че клубната легенда Даниеле Де Роси ще го наследи на поста.

Рома не се радва на успешен сезон и в Серия А се намира на деветата позиция с 29 точки от 20 мача. През миналата кампания завърши на шесто място. През настоящата кампания тимът финишира на второ място в Лига Европа, като бе изпреварен от Славия Прага, но продължава участието си. На 1/16-финалите ще срещне Фейенорд. За Купата на Италия пък отпадна от Лацио на четвъртфиналите.

Все пак феновете остават с добри чувства към него, някои дори се събраха да го изпратят на клубната база след новината. Той бе в автомобила си, но свали за малко стъклото си, за да размени кратки думи с тях. По това време се видя и че е приел тежко новината, тъй като видимо бе плакал.

А след раздялата между португалеца и италианския тим се заговори отново и за прословутото "проклятие" на третите сезони за Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички