След всички колебания: Пак нямаше кой да спре Ювентус за титлата


След всички колебания: Пак нямаше кой да спре Ювентус за титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

3259 0

Хегемонът в Серия А Ювентус не се намира в най-добрата си форма след подновяването на шампионата, но въпреки това "Старата госпожа" най-накрая подпечата 9-ата си поредна титла в Италия. За пореден сезон нямаше кой да спре "бианконерите", въпреки че това беше една от най-слабите им кампании напоследък. 

След изненадващата загуба след обрат от Удинезе преди няколко дни, Роналдо и компания не подцениха двубоя със Сампдория и успяха да спечелят с 2:0. В края на първото полувреме именно Кристиано даде аванс на своите с отличен удар от 12-13 метра. В 67' пък Бернардески покачи резултата, след като се възползва от слабо спасяване на вратаря на гостите след изстрел на Роналдо. 

В края на срещата Кристиано изпусна първата си дузпа за сезона, след като прати топката в горната греда и пропусна шанса да намали аванса на Чиро Имобиле за голмайсторския приз. След като италианският ас вкара хеттрик срещу Верона, той е с 34 гола, докато португалецът - с 31. 

Независимо от пропуска, Роналдо е вкарал над 40% от головете за своя тим, който за 35-и път е шампион на страната, считано от тази вечер. За клуба и феновете обаче това ще е 37-и триумф в Серия А, тъй като в клуба отказват категорично да се подчинят на федерацията, която отне две от титлите на тима заради скандала "Калчополи". 

В класирането Ювентус вече има 83 точки - със 7 повече от Интер, като до края на сезона има само 2 кръга. Единствено останаха да се разпределят местата за Лига Европа, като битката е между Рома, Милан и Наполи, докато в битката за оцеляване все още са Дженоа и Лече, като "грифоните" имат 4 точки преднина. 

Двата тима играят при резултат 2:0

Срещата започна в бавно темпо и с прекалено припряни действия от страна на възпитаниците на Маурицио Сари. През първия половин час почти нямаше положения пред двете врати, но в 29' трябваше да бъде извършена принудителна смяна. Бернардески се появи в игра на мястото на Данило, като защитникът получи много тежък удар в главата и нямаше как да продължи игра. Малко по-късно и Гонсало Игуаин се появи в игра заради травма на Дибала. Това доведе и до сериозно добавено време. 

В 6' на продължението на първата част в крайна сметка Роналдо успя да пробие защитата на домакините. При заучено положение при пряк свободен удар Пянич вместо да центрира, пусна страхотен пас към границата на наказателното поле, откъдето Роналдо с отличен удар даде аванс на своите - 1:0. 

В началото на втората част Сампдория имаха няколко опасни атаки, но Счесни направи едно добро спасяване. В 61' Кристиано Роналдо пропусна страхотен шанс да реализира втори гол, но в 67' все пак се стигна до гол. Роналдо при контраатака успя да стреля от границата на наказателното поле, вратарят не успя да улови топката и Бернардески успя да я довкара - 2:0. 

В края на мача Роналдо не успя да вкара от дузпа, но това не помрачи празниците на играчите след края на мача. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус вече можеше да си е гарантирал и математически титлата от Серия А, но допусна шокираща загуба и пълен обрат с 1:2 от Удинезе. Този път у дома и след вече изпуснатия първи шанс изглежда малко вероятно футболистите на Маурицио Сари отново да се издънят, още повече, че последният двубой е срещу Рома, а при липса на късмет в предпоследния срещу Каляри, нищо не се знае.

Сампдория не се бори за нищо, като тимът вече си гарантира оставането в елита на Италия и през следващия сезон, като според представянето си в последните срещи, може да завърши между 8-ото (най-оптимистичният вариант) и 17-ото място. Засега отборът е на 15-а позиция с 41 точки.

Мегазвездата на Ювентус Кристиано Роналдо пък ще се опита да се върне на пътя с головете, след като не успя да се разпише при поражението от Удинезе в последния кръг. Португалецът е устремен към това да пребори Чиро Имобиле и да спечели голмайсторския приз в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички