След провала в Шампионска лига: Аталанта гледа към върха в Серия А


След провала в Шампионска лига: Аталанта гледа към върха в Серия А
Снимка: GettyImages

980 0

Аталанта може и да се провали в Шампионска лига, но пък отпадането може да се окаже "скрита благословия" за възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини в Серия А, особено след страхотния обрат, който отборът записа в неделния следобед. Аталанта успя да стигне до трите точки на "Стадио Марк'антонио Бентагоди" над коравия тим на Верона, печелейки след обрат от 1:0 до 1:2 в мач от 17-ия кръг в Серия А. 

Както е превърна в практика за Верона, домакините откриха резултата в мача - така, както сториха и срещу други тимове от челото като Милан, Ювентус и Лацио. Героят за тима също беше очакван - Джовани Симеоне. В 22' той беше прекрасно намерен от Фараони по крилото, а защитата на Аталанта проспа цялата ситуация. Звездата на Верона напредна и стреля в Мусо, който изби топката в собствената си врата - 1:0 за домакините след отлични начални минути за момчетата на Игор Тудор. 

Последва обаче реакция от момчетата на Гасперини, които за втори път тази седмица се видяха в губеща позиция. За разлика от мача с Виляреал, "нерадзурите" реагираха бързо и след няколко добри положения, включително и греда от страна на Пашалич, в 37' резултатът беше изравнен. Муриел изведе отлично Пецела в наказателното поле, а той сви отлична топка за Миранчук, който от 7 метра разстреля вратаря на домакините - 1:1. 

Верона започна второто полувреме активно, но с течение на минутити Аталанта започна да упражнява все по-сериозен натиск, а с ключови спасявания се отчете Монтипо. В 62' гостите извадиха и късмет, когато Копмайнерс пробва удар от дистанция, топката рикошира в тялото на Тамезе и влетя неспасяемо във вратата на Верона - 1:2. 

Домакините реагираха чак в заключителните минути, като в 80' Симеоне бе близо до изравнителен гол, но топовният му удар мина малко над напречната греда. Само няколко минути по-късно пък Хатебур можеше да реши всичко в срещата, но Монтипо направи отлично спасяване. В крайна сметка обаче, това не се отрази на крайния резултат, като  до края Аталанта успешно задържа минималния си аванс - 1:2 краен резултат. 

Благодарание на трите точки, Аталанта вече е на 3-о място с актив от 37 точки - само на 2 от настоящия лидер Милан и равен брой с Интер, но "нерадзурите" от Милано са с мач по-малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички