След Аталанта: И Милан се сгромоляса в Серия А - загуби от борещ се да не изпадне (ВИДЕО)


След Аталанта: И Милан се сгромоляса в Серия А - загуби от борещ се да не изпадне (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1797 0

След като Аталанта се сгромоляса и загуби изненадващо от Салернитана, Милан също допусна неочаквано поражение - от намиращия се в зоната на изпадащите Специя с 0:2. По този начин битката за топ 4 се завърза още повече, а "росонерите" рискуват да останат извън зона "Шампионска лига".

Те остават с 61 точки на пета позиция, като Интер е пред тях с два пункта и мач пасив. Освен това Рома може да изравни Милан по точки, ако спечели сблъсъка си с Болоня (14.05). Специя пък събра 30 точки - колкото има и първият отбор над зоната на изпадащите - Верона (който обаче е с мач по-малко).

В герои за домакините се превърнаха Вишневски и Еспосито. И двете попадения паднаха в последния четвърт час от редовното време. Първо Вишневски (75') се разписа, след като стигна до отбила се от гредата топка след ъглов удар и изстрел на негов съотборник, а впоследствие и Еспосито вкара директно от пряк свободен удар (85').

Любопитното е, че това е трети случай в последните шест мача между двата отбора, в който Специя печели. Останалите три двубоя от периода са на сметката на Милан. Това бе и първо поражение за Стефано Пиоли и компания в първенството от 18-и март, когато Удинезе побеждава с 3:1. В следващите шампионатни мачове Милан записа 4 равенства и 3 победи.

В следващия кръг Милан ще гони задължителна победа у дома срещу Сампдория (20.05), но преди това му предстои реваншът с Интер от полуфиналите в Шампионска лига (16.05). Специя пък продължава борбата за оцеляване с гостуване на Лече (21.05).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички