След 6-ата "Златна топка" на Меси - Роналдо е просто неудържим


След 6-ата "Златна топка" на Меси - Роналдо е просто неудържим
Снимка: Getty Images/Guliver

5432 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо се намира в чудовищна форма в последно време. Невероятните са показателите на португалеца, откакто големият му съперник Лионел Меси спечели своята шеста "Златна топка", с която събра с една повече от CR7.

Във вчерашния двубой на Ювентус 35-годишният нападател реализира своето 14-о попадение в Серия А (от 9 мача) и 16-о във всички турнири, откакто Меси грабна най-ценния индивидуален приз през декември. За сравнение - аржентинецът има само 5 гола в 8 мача в Ла Лига за този период.

Никой футболист не се доближава до головата сметка на европейския шампион с Португалия в този период. Чиро Имобиле все пак е най-близо със своите 9 шампионатни попадения, докато Робърт Левандовски остава след тях с 8 гола в Бундеслигата.

Това е страхотен обрат на сезона за Кристиано, който започна не толкова добре за своите стандарти, като дори в даден момент се заговори за голям проблем между него и Маурицио Сари, след като италианецът го заменяше на няколко пъти. Оттогава обаче Роналдо демонстрира добре познатото ниво от предишните години.

Така изглежда, че CR7 не се е отказал след триумфа на Меси и ще опита отново да го изравни по "Златни топки", записвайки нова глава от легендарното им съперничество. А какъв невероятен рекорд записа Роналдо след попадението срещу Верона - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички