След 2 обрата Милан съхрани надежди за титлата в Серия А


След 2 обрата Милан съхрани надежди за титлата в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1189 0

Италианският гранд Милан постигна трудна победа над Фиорентина с 2:3 като гост в мач от 28-ия кръг на Серия А. Двубоят премина през два пълни обрата, но вторият се оказа в полза на "росонерите", които съхраниха надеждите, че могат да застигнат градския си съперник Интер и да спечелят Серия А.

Още в деветата минута Милан откри резултата чрез Златан Ибрахимович, който се възползва от асистенция на Симон Кяер. Само седем минути по-късно обаче Пулгар изравни за Фиорентина. В началото на втората част Франк Рибери вкара втори гол във вратата на "росонерите", носейки пълен обрат за Фиорентина.

В 57-ата минута обаче Брахим Диас отново възстанови равенството в резултата, а асистенцията дойде отново от Кяер. В 72-ата минута Чалханоглу вкара трето попадение за Милан, възползвайки се от асистенция на Франк Кеси, и донесе победата на "росонерите".

С успеха Милан увеличи актива си на 59 - на шест точки зад лидера Интер, който е и с мач по-малко. Фиорентина пък заема 14-о място с 29 пункта, като това бе 13-о поражение за отбора през настоящия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички