Шампионът Интер с първа грешна стъпка за новия сезон в Серия А, Сампдория открадна точка


Шампионът Интер с първа грешна стъпка за новия сезон в Серия А, Сампдория открадна точка
Снимка: Getty Images

1155 0

Италианският шампион Интер допусна грешна стъпка в борбата си за защитата на титлата от Серия А, след като "нерадзурите" завършиха наравно 2:2 със Сампдория в двубой от третия кръг. Футболистите на Симоне Индзаги повеждаха на два пъти в резултата, но така и не задържаха преднината си.

Бранителят Федерико Димарко, пристигнал в Интер през лятото от Верона, откри резултата в 18-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар. Четвърт час по-късно обаче Йошида пое топката в наказателното поле на "нерадзурите", осигури си добра позиция за изстрел и остави Самир Ханданович безпомощен, за да изравни резултата.

Все пак Интер се оттегли с гол аванс на почивката, тъй като Лаутаро Мартинес възстанови преднината на тима си след перфектно центриране на Николо Барела. И този път паритетът бе бързо върнат - едва 3 минути след подновяването на играта през второто полувреме, когато Томазо Ауджело бе намерен с отлично подаване в наказателното поле и изстреля топката в горния ляв ъгъл.

До края на частта Интер генерално не създаде достатъчно чисти положения, за да заслужи успеха, като Чалханоглу и Корея бяха най-близо до гол, но и в двата случая топката мина съвсем близо до левия страничен стълб и излезе в аут.

За Интер предстои огромен сблъсък с Реал Мадрид от групите на Шампионска лига след няколко дни (15.09 - сряда), а след това и ново изпитание в италианската Серия А - домакинство срещу Болоня (18.09 - събота).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички