Какво се случва с Кристиан Ериксен и ще играе ли отново след инцидента?


Какво се случва с Кристиан Ериксен и ще играе ли отново след инцидента?
Снимка: Getty Images/Guliver

6864 0

Вече минаха малко по-малко от 3 месеца от тежкия инцидент на Кристиан Ериксен, който като по чудо беше спасен по време на Дания - Финландия след като получи инфаркт на терена. Това беше един от най-тъжните моменти в спорта през 2021 година, но в момента той е в добро здраве и продължава да се готви по индивидуален режим. 

Но какво ще се случи с футболната му кариера? Според информация на "Гадзета дело спорт" датският плеймейкър ще научи съдбата си през октомври. Италианското издание пише, че тогава ще бъдат насрочени прегледи от кардиолози, които да видят какво е състоянието му и да определят дали може да продължи да играе футбол на най-високо равнище. 

Както е известно, на Ериксен му беше поставен специален дефибрилатор, който да следи състоянието на сърцето му в реално време. Самият той има огромно желание да се завърне, но това ще бъде определено от лекарите. 

В Италия законът е категоричен и нито един спортист не може да се занимава с професионален спорт, ако страда от сърдечно заболяване. Ако бъде определено че Ериксен може да играе футбол, от Интер ще искат изключение на този закон. В момента се води постоянна комуникация между лекарите на Интер и Дания, за да се изготви подходяща програма за играча и да се определи кога отново може да води активни тренировки. 

Самият Кристиян в момента е в Милано със своето семейство в очакване да научи каква ще е съдбата му. Напълно възможно е той да играе футбол, но не и в Италия. Подобен е случаят с Дейли Блинд, който играе със същата машинка, следяща състоянието му.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички