Ювентус продължава без победа в Серия А и вече е в зоната на изпадащите


Ювентус продължава без победа в Серия А и вече е в зоната на изпадащите
Снимка: Getty Images

3742 0

Италианският гранд Ювентус продължава с колебливото си представяне от началото на сезона в Серия А. "Бианконерите" не успяха да запишат победа и в четвъртия си двубой - дербито срещу Милан. Двата тима завършиха при равенство 1:1.

Този резултат обаче прати футболистите на Масимилиано Алегри в зоната на изпадащите - на 18-о място с 2 точки (първият отбор над тази линия е 17-ият Емполи с 3 точки, записани при успеха точно над Ювентус). С точката пък Милан се изравни на върха с градския си съперник Интер (10 пункта).

Домакините в днешния мач стартираха по възможно най-добрия начин и откриха в 4-ата минута чрез Алваро Мората. Мачът не изобилстваше от голови положения, но все пак резултатът бе изравнен в 76-ата минута, когато Тонали центрира от ъглов удар и намери Анте Ребич, който се пребори с Локатели и отправи неспасяем удар с глава.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Киелини, Данило, Алекс Сандро, Бонучи, Куадрадо, Рабио, Локатели, Бентанкур, Мората, Дибала

Милан: Майнан, Томори, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кеси, Тонали, Салемакерс, Диас, Леао, Ребич

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

4' - 1:0! Домакините поведоха в самото начало чрез Алваро Мората. Нападателят на "бианконерите" демонстрира отлично обръщане, след което си осигури шанс за игра един срещу един, което завърши с прецизен изстрел на Мората, открил резултата.

Двата отбора не предложиха особено зрелищна продукция през частта и се наблюдаваше едно надхитряне. Двубоят бе равностоен до момента, но "старата госпожа" бе използвала своята възможност и поради това се оттегли с аванс на почивката.

Статистиката на полувремето потвърждава и това колко равностойна бе първата част от мача - 51% срещу 49% при владеенето на топката в полза на Ювентус, 4 срещу 6 опита за гол в полза на Милан (но 2 срещу 1 точни изстрела).

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През второто полувреме гостите от Милан започнаха да задържат топката една идея повече и да са по-активни, но така и не стигаха до чисто голово положение, което да им даде възможност да изравнят.

76' - 1:1! Милан успя да изравни резултата без да блести - с втория си точен изстрел в мача. Тонали центрира от ъглов удар и намери Ребич, който се бе измъкнал от Локатели. Нападателят се извиси и стреля с глава, без да остави шансове на Шчесни за намеса.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Първите седмици след раздялата на Ювентус с Кристиано Роналдо далеч не са лесни за "старата госпожа", която стартира по кошмарен начин в първенството. Футболистите на Масимилиано Алегри все още нямат успех след изиграни 3 кръга, като записаха равенство с Удинезе (2:2) и загуби от Емполи (0:1) и Наполи (1:2).

Така Ювентус се намира точно над зоната на изпадащите с едва 1 точка. Милан пък е точно на обратния полюс, като "росонерите" са безпогрешни до момента и имат 3 победи след 3 мача (1:0 над Сампдория, 4:1 над Каляри, 2:0 над Лацио).

През миналия сезон двата тима си размениха по една победа в мачовете от Серия А, като първо "бианконерите" спечелиха с 3:1, а след 4 месеца Милан задълбочи проблемите в битката за топ 4 при Юве, като го разби с класическото 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички