Милан спря черна серия срещу Ювентус и гледа към Шампионската лига


Милан спря черна серия срещу Ювентус и гледа към Шампионската лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

4530 0

Тимът на Милан преустанови черната си серия при гостуванията си на Ювентус в Серия "А".

След като бяха допуснали 9 поредни поражения от този си съперник на неговия терен, днес "росонерите" спечелиха с 3:0 сблъсъка с торинци и взеха голямо предимство над прекия си съперник в битката място в Шампионската лига.

Футболистите на Стефано Пиоли вече са на 3-ата позиция в класирането, изпреварвайки Наполи на 4-ото място и Юве, който вече е извън четворката на 5-ата позиция.

Гостите стигнаха до успеха с попадения на Браим Диас в 45-ата, Анте Ребич в 78-ата и Фикайо Томори в 82-ата минута, а можеха да спечелят и по-убедително, ако Франк Кесие не бе пропуснал дузпа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 15 минути на мача не видяха положения. Двата тима редуваха атаки, които обаче приключваха без да се стигне до голови опасности.

В 18-ата Браим Диас отправи удар от далечно разстояние, който обаче бе неточен и премина над вратата. В 21-ата отново испанецът стреля доста по-опасно от добра позиция пред наказателното поле, но Шчесни се намеси решително.

Джорджио Киелини пропусна да открие резултата в 30-ата минута като от чиста позиция прати топката покрай гредата. Седем минути по-късно шут на Тео Ернандес беше блокиран.

В 37-ата пък се видя удар на Тео Ернандес, но той беше блокиран. В сетната минута на полувремето Диас изведе "росонерите" напред в резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус започна в много добро темповторото полувреме и само минута след подновяването на играта организира страхотна атака на скорост, завършила с изстрел на Родриго Бентанкур, който бе отразен от Донарума.

В 56-ата минута обаче след пробив на Браим Диас топката се спря в ръката на Джорджио Киелини и след разглеждане на ситуацията с ВАР съдията Паоло Валери отсъди дузпа за гостите. Вратарят на Юве - Шчесни, обаче отрази удара на Франк Кесие и не позволи актива на Милан да се покачи.

Милан покачи преднината си 12 минути преди края. Анте Ребич бе точен след брилянтно изпълнение от над 20 метра прати топката неспасяемо в сглобката на вратата за 0:2.

До края на срещата остана време и бранителят Фикайо Томори да се разпише за Милан. Той се възползва от подаване на Чалханоолу и направи резултата класически в 83-ата минута.

Миг по-късно пък Пауло Дибала стреля към вратата на Донарума в края на мача, но топката не намери целта, което беше и последното по-интересно нещо в срещата.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

ЮВЕНТУС: Шчесни – Алекс Сандро, Киелини, Де Лихт, Куадрадо – Киеза, Рабио, Бентанкур, МакКени – Роналдо, Мората

МИЛАН: Донарума – Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес – Бенасер, Кеси, Саелемакерс, Диаз, Чаалханоглу - Ибрахимович

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЮВЕНТУС СРЕЩУ МИЛАН ОТ СЕРИЯ А?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сезонът за Ювентус е истински кошмар до момента и не само, че е прекъсната доминацията от 9 поредни титли в Серия А, но и се налага на отбора да се бори за мястото си в топ 4, което да му осигури и участие в Шампионска лига през следващата кампания. Към момента тимът е на 4-то място с 69 точки, колкото има и Милан на 5-ата позиция. Наполи е 3-ти със 70, но и мач повече.

Показателно е, че към момента "старата госпожа" се намира в серия от цели 11 поредни мача, в които допуска попадение във вратата си. Ако това се случи и днес и серията бъде удължена до 12 такива срещи, то това ще е прецедент за клуба от вече далечната 1999 година.

В 4 от последните 5 двубоя на Милан попадение неизменно пада до 15-ата минута в срещите. "Росонерите" обичат да вкарват в този период от двубоя, като са го правили 10 пъти през сезона и са сред лидерите по този показател.

Юве трябва да внимава още повече, защото Милан е най-добрият отбор като гост през този сезон в Серия А (13 победи, 1 равенство, 2 загуби), като в цели 12 от тези 13 победи "росонерите" са имали аванс в резултата още на полувремето.

Наблюдаваме и нов епизод от любопитното съперничество между Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович. Португалецът е вкарал 1/3 от своите 27 гола през сезона (9) след 75-ата минута. Шведът пък е вкарал поне два гола в 6 мача в Серия А през кампанията, като цели 7 пъти е реализирал първото попадение в срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички