Ювентус обърна Лацио в Серия А и се справи без резервата Роналдо, който бе запазен за Порто в Шампионска лига


Ювентус обърна Лацио в Серия А и се справи без резервата Роналдо, който бе запазен за Порто в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4090 0

Ювентус победи с 3:1 Лацио в дербито на кръга от италианската Серия А. "Бианконерите" се оказаха изоставащи в резултата, но въпреки това стигнаха до пълен обрат и взеха важни 3 точки в борбата с миланските грандове Интер и Милан.

"Старата госпожа" стартира без своята голяма звезда Кристиано Роналдо, който имаше леко неразположение и бе решено да не се рискува предвид важния предстоящ мач срещу Порто в Шампионска лига. Португалецът все пак се появи през втората част, когато резултатът вече бе 3:1 в полза на неговия тим.

В герой за тима на Андреа Пирло в отсъствието на Роналдо се превърна Алваро Мората, реализирайки две попадения и отчитайки се с асистенция. Преди това резултатът в срещата бе открит от Кореа в 14-ата минута. Гол на Рабио изравни в 39-ата минута, а още в началото на втората част Мората избухна с два гола, единият от които дошъл след дузпа.

За Ювентус, както вече споменахме, предстои мач-реванш срещу Порто. Сблъсъкът е във вторник (9 март), като "бианконерите" трябва да обръщат развоя на нещата, след като загубиха с 1:2 първата среща. След това Юве гостува на Каляри (14.03). За Лацио предстои мач с Кротоне (12.03) и реванш срещу Байерн Мюнхен в Шампионска лига (17.03).

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Данило, Демирал, Алекс Сандро, Киеза, Рабио, Рамзи, Бернардески, Кулушевски, Мората

Лацио: Рейна, Ачерби, Худ, Марушич, Фарес, Алберто, Лукас Лейва, Милинкович-Савич, Лулич, Кореа, Имобиле

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с натиск на гостите. В 52-рата минута Милинкович-Савич успя някак да намери с глава трудно центриране, като ударът му се отби в напречния стълб.

57' - 2:1! Ювентус осъществи пълен обрат в срещата. "Бианконерите" направиха феноменална контраатака, при която Киеза отне топката и превзе голяма част от терена, след което подаде към Мората, който от наказателното поле разстреля Рейна.

60' - 3:1! Само няколко минути по-късно Юве получи правото да изпълни дузпа. Мората застана зад топката и изпрати Рейна в обратния ъгъл.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

14' - 0:1! "Орлите" излязоха напред в резултата сравнително бързо. Кулушевски направи много груба грешка и подари топката на съперниците. След това Кореа се озова срещу Демирал един срещу един и се справи добре с финтове, преди да стреля по земя от наказателното поле и да открие резултата.

39' - 1:1! "Бианконерите" изравниха резултата малко преди края на първата част, след като Мората подаде към Рабио в наказателното поле и френският полузащитник реши да стреля, въпреки че ъгълът бе малък. Пепе Рейна не очакваше това и точно преди изстрела направи крачка встрани, за да пресече подаване. Такова обаче не последва, а топката се озова в мрежата му.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В часовете преди срещата се появи информация от Италия, че голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо има някакъв проблем, който по всяка вероятност ще го извади от двубоя. Още повече, че за футболистите на Андреа Пирло предстои много важен мач-реванш от осминафиналната фаза на Шампионска лига срещу Порто във вторник, 9 март.

"Бианконерите" са задължени да вземат тежкия двубой срещу Лацио, за да се опитат да скъсят изоставането си до лидерите в Серия А Интер и Милан. Към момента Ювентус изостава с 4 точки от "росонерите" и с 10 от "нерадзурите", като е и с мач по-малко.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички