Ювентус загуби с 0:3 от Фиорентина за финал на 2020 година и остава на 7 точки от първото място


Ювентус загуби с 0:3 от Фиорентина за финал на 2020 година и остава на 7 точки от първото място
Снимка: Getty Images/Guliver

4280 0

Шампионът на Италия Ювентус записа пореден разочароващ резултат през този сезон, след като допусна поражение с 0:3 от намиращия се в криза Фиорентина. Така "бианконерите" остават на 4-ото място във временното класиране с цели 7 точки по-малко от лидера Милан. Това бе последен двубой за Юве и Фиорентина през 2020 година.

Резултатът бе открит още в 3-ата минута, когато Влахович бе изведен срещу Шчесни и чукна топката над него. Малко по-късно Хуан Куадрадо бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на противник и оттам нататък всичко се преобърна за "старата госпожа". Юве имаше на няколко пъти претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена, а във вратата му паднаха още 2 гола.

При първия Алекс Сандро засече топката в собствената си врата, а при втория бившия играч на тима Касерес засече успоредно центриране от непосредствена дистанция. Трябва да се отбележи, че капитанът Леонардо Бонучи изигра много слаб двубой и допусна грешки при всеки един от головете.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Маккени, Бентанкур, Рамзи, Киеза, Мората, Роналдо

Фиорентина: Драговски, Касерес, Пецела, Миленкович, Бираги, Кастровили, Амрабат, Борха Валеро, Игор, Рибери, Влахович

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Ювентус стигна до попадение чрез Кристиано Роналдо, но то бе правилно отменено заради отсъдена засада. Португалецът бе оставен зад защитата, когато засече центриране с глава и остави Драговски безпомощен.

76' - 0:2! Фиорентина удвоява преднината си в резултата, след като Алекс Сандро засече центриране на противников футболист в собственото си наказателно поле и си отбеляза автогол. И при тази ситуация капитанът Леонардо Бонучи се намеси зле и носи вина за гола.

81' - 0:3! Гостите си гарантираха победата с трети гол, дошъл секунди, след като съдията подмина сякаш чиста дузпа в полза на Ювентус. Третото попадение за "виолетовите" бе дело на Касерес, който засече успоредно центриране на свой съотборник от непосредствена дистанция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - 0:1! Още в първите минути гостите поведоха в двубоя. Влахович бе изведен с чудесно подаване и напредна до противниковото наказаетелно поле, след което чукна топката над хвърлилия се в краката му Шчесни и отбеляза.

В 17-ата минута Куадрадо извърши кошмарно нарушение. Той си поведе дълго топката, а в опит да я достигне се хвърли на шпагат. Куадрадо вдигна високо своя крак и нацели с бутонките в глезена противников футболист. Първоначално му бе показан жълт картон, но след преглед на ситуацията с ВАР главният съдия промени решението си и извади червен картон.

В 26-ата минута Бонучи допусна поредна грешка в двубоя, което позволи на гостите да осъществят опасна атака, в края на която Шчесни трябваше да прави брилянтно спасяване след изстрел от непосредствена дистанция, за да запази вратата си от ново попадение.

В следващите 20-ина минута Кристиано Роналдо взе нещата в свои ръце и собственоръчно си създаде две ситуации за изстрел, след като преди това бе показал добра техника срещу няколко противникови играчи. Първият път обаче шутът му излезе в аут, а вторият - стражът го изби. Освен това, той бе съвсем близо и да се възползва от грешка в отбраната на гостите, но Драговски излезе бързо и се справи.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последния си шампионат двубой преди дни срещу Парма футболистите на Андреа Пирло демонстрираха феноменален футбол, именно към който ще се стремят и занапред. Предстои да видим дали нивото от онзи мач ще бъде задържано и дори евентуално надградено.

"Бианконерите" не могат и да си позволят резултат, различен от победен днес, защото сезонът си продължава, а те все още не са на лидерската позиция, каквато е и задължителната цел. Нещо повече - отборът е трети с 27 точки, като пред него са Интер с 30 точки и Милан с 31 пункта.

На "Ювентус Арена" пристига разколебан отбор, какъвто в момента е Фиорентина. "Виолетовите" са и в кошмарна форма, която им отрежда 16 място с едва 11 точки от 13 двубоя. Тимът е само на 4 точки от зоната на изпадащите и ако не иска да се превърне в една от неприятните изненади за сезона и дори да изпадне, определено ще трябва да подобри представянето и резултатите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички