5 рекорда, които Кристиано Роналдо счупи през 2020 г.


5 рекорда, които Кристиано Роналдо счупи през 2020 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

2593 0

Името на Кристиано Роналдо е синоним за рекорди. Играч, който надминава всички очаквания и успява да направи нещата да изглеждат лесни отстрани. Винаги жаден за нови предизвикателства, Роналдо сега се пише история в Серия А за Ювентус и той е най-добрият им играч дори на 35 години.

Разбира се, той е загубил малко темпо, но това се компенсира с останалите си качества. Именно за това в следващите редове ще покажем 5 от рекордите, които Роналдо счупи през 2020 година.

Първият играч, вкарал над 50 гола в Серия А, Ла Лига и Висшата лига

След като се присъедини към Ювентус, Кристиано Роналдо беше попитан в интервю дали му липсва Лионел Меси. Той го видя като повод да разкаже своята представа за това как вижда развитието на своята кариера. За Кристиано Роналдо е много важно да приема нови предизвикателства и да излезе на върха. "Не, може би аз му липсвам. Играл съм в Англия, Испания, Италия, Португалия, в националния отбор, докато той все още е в Испания. Може би се нуждае от мен повече. За мен животът е предизвикателство, харесва ми и обичам да радвам хората.

Бих искал един ден да дойде в Италия. Като мен да приеме предизвикателството. Ако обаче е щастлив там, аз го уважавам. Той е фантастичен играч, добър човек, но тук нищо не ми липсва. Това е новият ми живот и съм щастлив. "

И два сезона и половина по-късно той изпълни това, което си бе набелязал. Той е ключова фигура за Андреа Пирло в Ювентус и във върховна форма за отбелязване на голове и през този сезон. Освен това стана първият играч, който вкара 50+ гола в елита на три различни европейски първенства.

Играчът, стигнал най-бързо до 50 гола в Серия А

Роналдо продължава да ни кара да се чудим за действителните възможности на човешкото тяло. Машина за отбелязване на голове, Роналдо беше в сензационна форма този сезон. Той вече е отбелязал 12 гола от 9 участия в Серия А.

В първия си сезон той вкара 21 гола в Серия А. След това последва 31 гола от 33 участия през сезон 2019-20 и счупи рекорда за играча, постигнал най-бързо 50 гола в италианския елит, като го направи в 61 мача.

Първият играч, вкарал над 30 гола в един сезон в три от 5-те най-добри европейски лиги

Повечето играчи биха сметнали за невероятно постижението, ако вкарат 30 гола в рамките на един сезон.  Тази година Кристиано Роналдо регистрира нов рекорд, като стана първият играч, вкарал повече от тридесет гола за един сезон в три различни европейски лиги. Той направи това във Висшата лига, Ла Лига и сега в Серия А.

Първият, който вкара двуцифрено число попадения в 16 последователни сезона

Тази година Роналдо стана първият играч, който вкара двуцифрено число в 16 последователни сезона. С Кристиано Роналдо в отбора си, никога няма да има недостиг на голове. Любопитното нещо, което трябва да отбележим тук, е, че докато не се присъедини към Ювентус, той дори не играеше като основен нападател.

Това означава, че той е бил един от най-последователните и най-добрите голмайстори на планетата, докато отбелязването на голове не е било основната му отговорност.

Първият играч, вкарал гол в 11 поредни мача в три различни надпревари

През втората половина на сезон 2019-20 Кристиано Роналдо подобри играта си и беше в сензационна форма. Той изравни рекорда за гол в 11 поредни мача в Серия А, държан от Руй Коста и Габриел Батистута.

Той също така стана първият играч, вкарал гол в 11 поредни мача в три различни състезания. Той вкара в 11 поредни мача в Ла Лига, Шампионска лига на и сега в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички