Ювентус се възползва от грешките на Милан и Интер, би Болоня и се доближи до върха


Ювентус се възползва от грешките на Милан и Интер, би Болоня и се доближи до върха
Снимка: Getty Images/Guliver

2776 0

Ювентус победи безпроблемно Болоня с 2:0 като домакин в двубой от италианската Серия А. По този начин "бианконерите" се възползваха от грешните стъпки на лидерите Милан и Интер и скъсиха изоставането си на съответно 7 и 5 точки, като са и с мач по-малко.

Артур откри резултата в днешния мач след изстрел отдалеч и рикошет в противников играч, който заблуди вратаря. Авансът на домакините бе удвоен от Уестън Маккени през втората част, когато засече с глава центриране от ъглов удар на Куадрадо.

Натоварената серия от по два мача на седмица за Ювентус продължава, като отборът приема у дома след 3 дни СПАЛ в четвъртфинален сблъсък за Купата на Италия, а в събота, 30 януари, гостува на Сампдория в Серия А.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Киелини, Данило, Артур, Бентанкур, Маккени, Кулушевски, Бернардески, Роналдо

Болоня: Скорупски, Бароу, Винято, Дайкс, Данило, Де Силвестри, Орсолини, Сванберг, Сориано, Схаутен, Томиясу

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 3 минути след началото на втората част гостите бяха много близо до изравнителния гол, след като Куадрадо неволно засече центриране с глава в собствената си врата от непосредствена дистанция, като единствено феноменалната намеса на Шчесни предотврати гола.

В 56-ата минута Орсолини влезе добре навътре и стреля в далечния ъгъл, но Шчесни отново се прояви блестящо и изби топката встрани от вратата си.

71' - 2:0! След няколко нелоши ситуации пред Куадрадо, Юве успява да удвои своя аванс. Куадрадо центрира от ъглов удар, а топката бе засечена от Уестън Маккени, който бе оставен непокрит и се разписа безпроблемно.

Само три минути по-късно Роналдо показа страхотни умения на фланга и центрира отлично към Маккени, който бе на отлична позиция. Американецът стреля от непосредствена дистанция, но Скорупски показа добър рефлекс и отрази.

В последните минути от срещата Юве можеше да направя още по-изразителна победата си, но Скорупски се намеси на няколко пъти брилянтно. Кристиано Роналдо пропусна да се разпише в този мач, след като именно стражът на гостите го отказа след удар на португалеца от непостедствена дистанция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час от двубоя домакините демонстрираха огромно желание за успех и наложиха високо темпо на игра и залужено откриха резултата секунди след най-опасната атака за Болоня в мача. Артур пое топката и стреля отдалеч, а след рикошет в противников играч топката заблуди вратаря Скорупски и влезе в мрежата му. 15' - 1:0!

В 28-ата минута Ювентус бе много близо до това да удвои своя аванс, след като Роналдо показа добра техника между няколко противникови футболисти и стреля от границата на наказателното поле с левия си крак, но Скорупски се справи и изби. Топката попадна в Бернардески, който бе на отлична позиция, но и неговият удар бе отразен от стража, който бързо възстанови своята позиция.

До края на полувремето имаше няколко периода, в които Болоня бе обградила именития си съперник в собственото му наказателно поле в търсене на изравнителен гол. До по-сериозна опасност обаче не се стигна, а контраатаките на "старата госпожа" също завършваха без гол.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Бианконерите" продължават с опитите да се върнат на върха в класирането на шампионата и да продължат своята 9-годишна доминация в Италия, като днешният двубой е задължителен за спечелване поради няколко фактора.

Първо, че преди седмица футболистите на Андреа Пирло допуснаха неприятно поражение от един от кандидатите за превземането на трона им - Интер, което допълнително усложни моментната им ситуация.

Второто, върху което трябва и да се съсредоточат "бианконерите", е, че и двата милански гранда допуснаха грешни стъпки в този кръг, като Милан загуби, а Интер записа равенство, а това е чудесна възможност за Юве да скъси изоставането си срещу отбор, който е в долната половина на класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички