Ювентус измъкна труден успех над Сасуоло, Роналдо се отличи с нов гол


Ювентус измъкна труден успех над Сасуоло, Роналдо се отличи с нов гол
Снимка: Getty Images/Guliver

3648 0

Ювентус бе на ръба да поеме към още по-стръмен път, но в крайна сметка успя да измъкне 3-те точки в гостуването си на Сасуоло от Серия А след победа с 3:1. Така "бианконерите" все още имат шансове да се класират в топ 4 и да спечелят правото да участват в Шампионска лига през следващия сезон, но трябва да разчитат на грешки от конкурентите, тъй като към момента заемат 5-ото място.

Домакините се намираха в страхотна форма, като не бяха губили у дома в последните 7 срещи (3 победи и 4 равенства), а в последните си 6 мача бяха взели цели 5 победи (другият е равенство с Аталанта. Те владееха топката значително повече от Ювентус и отправиха повече удари, но не успяха да се възползват от своите шансове.

Развитието на срещата можеше да е съвсем различно, но в 15-ата минута Берарди изпусна дузпа. 13 минути след това индивидуален проблясък на Рабио осигури преднина за Юве, а в последните секунди на полувремето Кристиано Роналдо удвои аванса за тима со със своя 28-и гол през сезона в Серия А.

През второто полувреме Сасуоло най-сетне вкара чрез Распадори (59'), но не успя да "яхне вълната" и само 7 минути по-късно и вече отново изоставаше с две попадения.

СЪСТАВИ

Сасуоло: Консили, Кириакопулос, Ферари, Марлон, Толян, Обианг, Траоре, Локатели, Берарди, Распадори, Бога

Ювентус: Буфон, Данило, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Артур, Рабио, Киеза, Кулушевски, Дибала, Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото бе по-силно за домакините, които можеха да поведат още в 6-ата минута, когато Берарди стреля от границата на наказателното поле, а топката мина с малко над напречната греда.

В 15-ата минута Бонучи извърши нарушение в собственото си наказателнто поле и бе отсъдена дузпа. Берарди се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, но Джанлуиджи Буфон се отличи със страхотно спасяване.

28' - 0:1! Противно на показаното на терена Ювентус излезе напред в резултата. Адриен Рабио се отличи с впечатляващ индивидуален пробив между противникови играчи, след което изстреля топката мощно отдалеч, тя се отклони в гредата и влезе в мрежата.

45' - 0:2! Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо застигна извеждащо подаване и още с първото докосване се справи с противниковия бранител и влезе в наказателното поле, а след това хладнокръвно с по-слабия си ляв крак бутна топката покрай вратаря Консили.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

59' - 1:2! Домакините успяха да намалят изоставането си чрез попадение на Распадори. Той бе изведен срещу вратаря чрез отлично подаване от Локатели и без да се бави стреля прецизно, като по този начин успя да преодолее Буфон.

66' - 1:3! Само няколко минути след това гостите отново покачиха преднината си на две попадения. Дибала с чудесен и много техничен удар прехвърли Консили, който бе излязъл по-напред, за да скъси ъгъла.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Юве е поставен в много трудна ситуация, заемайки 5-ата позиция с 69 точки. Милан и Аталанта са съответно 4-ти и 3-ти с по 72 пункта, докато Наполи е 2-ри със 73 точки (но и с мач повече). По същото време, в което Ювентус гостува на Сасуоло, Аталанта посреща Беневенто у дома, а Миан гостува на Торино.

Сасуоло обаче няма да се даде никак лесно. Тимът се намира в отлична серия и е спечелил 5 от последните си 6 двубоя (другият е равенство с Аталанта). Така Сасуоло е на едва 2 точки от 7-ата позиция, където в момента е Рома.

Домакините в днешния мач не са губили у дома в последните 7 срещи (3 победи и 4 равенства), въпреки че са получавали попадение първи в 3 от последните 4 двубоя. Ювентус ще се стреми да отбележи първи, защото са един от 4-те тима в елита, които все още не са губили мач, в който са повеждали (16 победи и 5 равенства).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички