Сари: Никой не вярваше в мен, както и в Алегри


Сари: Никой не вярваше в мен, както и в Алегри
Снимка: Gulliver/GettyImages

2172 0

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари разказа интересна история от миналото му като наставник. Още в началото на кариерата му като треньор Сари е имал среща в долните дивизии на Италия, в която се е изправил не срещу кого да е, а срещу бившият мениджър на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри.

На 16-ти ноември 2003г. в мач от Италианската Серия Ц2 тогавашният отбор на Сари Санджованезе приема Алянезе на Масимилиано Алегри пред едва 1 400 зрители на стадиона. Срещата завършва при нулево равенство. 16 години по-късно и двамата наставници могат да се похвалят, че са били начело на най-успешният тим в страната Ювентус.

„Никой не вярваше в нас по онова време. Мачът завърши 0:0, без голове, без точни удари към вратите. След края на двубоя един приятел ми каза „щом вие двамата сте треньори, значи всеки може да бъде“. Надявам се и вярвам, че е останало нещо от онзи Сари в мен. Духът е същият, не съм променил и вижданията си за футбола. Емоцията, която изпитах в онази среща са нещо, което рядко съм успявал да изпитам дори и в международните финали“ каза Сари.

Италианският специалист спечели първия трофей в треньорската си кариера през месец май, след като триумфира във финала на Лига Европа с Челси. А ето как един от футболистите на Сари се похвали сам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички