Сапата помогна на Торино да задълбочи кризата в бившия му тим Аталанта


Сапата помогна на Торино да задълбочи кризата в бившия му тим Аталанта
Снимка: Getty Images

742 0

Торино победи Аталанта в последния мач от 14-ия кръг на Серия А. У дома "биковете" играха по-добре от съперника, с който деляха средата на таблицата, и го надвиха с 3:0. Точни за тима на Иван Юрич бяха Дуван Сапата в 22' и 90+5' и Арналдо Санабриа от дузпа в 56'.

"Бергамаските" продължиха да показват, че са в игрова криза с представянето си в Торино. Тимът на Джам Пиеро Гасперини няма победа от края на октомври. Съперникът им днес също не бе побеждавал от почти месец, но си върна увереността с днешния успех.

Домакините демонстрираха по-добра игра през първото полувреме и заслужено поведоха в 22-ата минута. Дуван Сапата беше намерен с чудесно подаване, успоредно на голлинията, от Влашич, пое топката и стреля без забвяне, наказвайки бившия си тим.

След откриването на резултата "биковете" натиснаха в опит да обезсърчат гостите още преди почивката с втори гол. Вместо това Аталанта стигна до отлично положение в 30', когато Ваня Милинкович-Савич реагира блестящо и спаси изстрел на Шарл Де Кетеларе отблизо.

В последните минути на първата част "бергамаските" показаха раздвижване в играта си. Де Кетеларе беше доста активен и принуди Алесандро Бонджорно на няколко пъти да наруши правилата срещу него в опит да го спре. Реферът на двубоя обаче наказа централния защитник за "терора" със само един жълт картон.

Торино обаче не изпусна инициативата и успя да поведе с 2:0 в 56'. Две минути по-рано Алесандро Бонджорно падна в наказателното поле на гостите след съприкосновение със Скалвини, но съдията махна с ръка, че дузпа няма.

Малко след това Марко Пичинини реши да провери ситуацията чрез ВАР и установи, че "биковете" трябва да получат 11-метров наказателен удар. С изпълнението се зае Арналдо Санабриа, който прокара топката под протегнатата ръка на Хуан Мусо - 2:0.

Притихналите гости стигнаха до първото си положение след почивката едва в 80-ата минута. Тогава Марио Пашалич отправи силен изстрел от добра позиция, но Милинкович-Савич се намеси и предотврати опасността. Той се намеси решително и в 90-ата минута след удар на Миранчук.

В последните секунди на двубоя Дуван Сапата нанесе втори удар на бившия си тим, оформяйки крайното 3:0. Той бе открит в наказателното поле от Влашич и отправи изстрел, който след сериозен рикошет влетя във вратата на безпомощния тази вечер тим от Бергамо. 

Победата изкачи Торино с 2 места в класирането и те вече са десети, като само 1 точка ги дели от осмия Аталанта. "Бергамаските" запазиха позицията си въпреки поражението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички