Роналдо може да счупи 25-годишен рекорд в Италия


Роналдо може да счупи 25-годишен рекорд в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

4944 0

В събота вечерта Кристиано Роналдо отбеляза поредния си гол през настоящата година, като покачи сметката си на 20 попадения в Серия А през кампанията. Въпреки поражението на неговия Ювентус от Верона, португалецът се разписа в 10-ти пореден двубой на своя тим в шампионата и подобри клубния рекорд на Давид Трезеге за най-много поредни срещи с отбелязан гол в първенството.

Сега обаче Роналдо е хвърлил око и на рекорда в Серия А за най-много поредни срещи с отбелязан гол. Той се държи от Габриел Батистута и Фабио Куалярела. През сезон 1994/95 аржентинският нападател се разписва в 11 поредни срещи от Серия А с екипа на Фиорентина. През миналия сезон същото стори и италианският ветеран с фланелката на Сампдория. Следващите две срещи са изключително удобни за Роналдо да счупи този рекорд, тъй като Ювентус играе срещу последните два тима в класирането. „Старата госпожа“ е домакин на Бреша идната неделя, а след две седмици тимът гостува на последния в подреждането СПАЛ.

Отборът на Ювентус ще се нуждае от задължителни победи и в двете срещи, след като преднината на „бианконерите“ на върха бе стопена през този кръг. А ето как е реагирал Роналдо след загубата на своя тим от Верона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички