Роналдо избухна за Ювентус срещу последния в Серия А и задмина Лукаку по голове


Роналдо избухна за Ювентус срещу последния в Серия А и задмина Лукаку по голове
Снимка: Getty Images/Guliver

3507 0

Италианският шампион Ювентус победи Кротоне с класическото 3:0 в мач от 23-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" пречупиха своя съперник в края на първото полувреме, когато суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо заби две попадения в мрежата на гостите. През втората част Уестън МакКени добави още едно попадение за "старата госпожа".

С двете си попадения Роналдо отново оглави класацията при голмайсторите на Серия А, задминавайки нападателя на Интер Ромелу Лукаку с едно попадение. Победата пък изкачи Ювентус до третото място в Серия А с актив от 45 точки - на четири зад втория Милан, който е с мач повече. Интер остава лидер с 53 пункта, също с мач повече от "бианконерите". Кротоне е на последното 20-о място с 12 точки. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в шестата минута гостите можеха да изненадат именития си съперник с ранно попадение. Жуниор Месиаш центрира в наказателното поле, където намери Аркадиуш Реца, но ударът на последния встрани от вратата на Джанлуиджи Буфон.

В 29' удар на Кристиано Роналдо премина опасно близо до гредата. Малко по-късно Матайс де Лихт и Арън Рамзи пропуснаха по още едно добро положение пред вратата на Кротоне, за да се стигне до 38-ата минута, когато Алекс Сандро намери Роналдо, а португалецът се разписа - 1:0!

В продължението на първата част Роналдо пропусна още едно много добро положение, но секунди по-късно успя да се разпише за втори път във вратата на Кротоне, възползвайки се от асистенция на Рамзи - 2:0! До края на частта португалецът можеше да оформи своя хеттрик, но негов удар премина встрани от дясната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В средата на втората част Ювентус притисна своя съперник и се добра до попадение. Първо Кристиано Роналдо и Алекс Сандро бяха много близо до това да се разпишат, но стражът на Кротоне се справи. Впоследствие обаче Уестън МакКени успя да вкара топката в мрежата на гостите и да покачи на 3:0!

В 76-ата минута Федерико Киеза бе много близо до това да вкара четвърти гол, но вратарят Алекс Кордас отново успя да се намеси. До края на срещата двата отбора доиграваха, като не се стигна до опасности пред някоя от двете врати.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Буфон, Сандро, Де Лихт, Демирал, Данило, Бентанкур, Рамзи, Киеза, МакКени, Кулушевски, Роналдо

Кротоне: Кордас, Луперто, Перейра, Магалан, Големич, Реца, Унас, Молина, Кармине, Вулич, Месиас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички