Рома вгорчи Ювентус и отложи празненствата (ВИДЕО)


Рома вгорчи Ювентус и отложи празненствата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2904 0

Ювентус пропусна да спечели историческа шеста титла още тази вечер. За целта "бианконерите" се нуждаеха минимум от равенство при гостуването си на Рома, но загубиха с 3:1 на "Олимпико" в Рим.

Двата отбора сътовриха много вълнуващ сблъсък, а домакините стигнаха до пълен обрат, след като "бианконерите" поведоха чрез Лемина. За "вълците" точни бяха Де Роси, Ел Шаарави и Наинголан. 

Рома имаше възможност за попадение още в първите минути на двубоя. До 4' вече имаше две опасни положения пред вратата на Буфон, но защитата ма Юве се справи. 

Постепенно обаче "бианконерите" успокоиха играта и започнаха да атакуват все повече. Първо няколко центрирания в наказателно поле на Рома стреснаха бранителите, но Шчесни бе на ниво. В 21' Игуаин подаде към Лемина, който от близко разстояние отклони топката във вратата. 

4 минути обаче продължи радостта на гостите. Буфон спаси първо удар на Манолас, след това и добавката на Де Роси, но при втората такава вече нямаше никакъв шанс.

До края на първата част домакините бяха по-активният отбор, но не се стигна до ново попълнение. В 43' Саллах стреля с глава, но ударът му не представляваше трудност за Буфон. 

Положенията пред вратата на Юве продължиха и в началото на второто полувреме. Рюдигер шутира от границата на наказателното поле, но опитът му беше блокиран от защитник.

В 56' Рома стигна до пълен обрат. Шаарауи си освободи пространство на ръба на наказателното поле и отправи удар. Точният му опит се отби в гредата и попадна в долния десен ъгъл, правейки резултата 2:1.

В 65' резултатът стана още по-изразителен. Раджа Наинголан овладя топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми прати топката в десния ъгъл.

След това попълнение, Юве започна натиск, а Рома все по-рядко организираше атаки. В добавеното време на мача торинци претендираха за дузпа за нарушение срещу Дибала в наказателното поле, но Лука Банти не намери основания да посочи бялата точка. Малко след това пък Игуаин пропусна добра възможност, но Шчесни отрази удара му.

 Преди мача

Аут за Рома заради контузия е Един Джеко, който има общо 37 попадения във всички турнири и е основна заслуга за най-резултатната кампания в историята на римляните – 113 гола в 51 мача. Холандецът Кевин Строотман отново е с травма и също не попадна в групата.

Алегри отново няма да може да използва Сами Кедира. Германският национал е с разтежение и няма да играе както срещу Рома, така и срещу Лацио за финала за Купата на Италия и Кротоне.

По-рано през сезона шампионите победиха с 1:0 Рома у дома с гол на Гонсало Игуаин. Торинци обаче имат само един успех при последните си шест гостувания на Рома – с 1:0 през 2014 г., а преди това мачовете завършиха 1:1 и 2:1 за домакините при последния им сблъсък във Вечния град. 

Стартовите състави:

Рома: Шчесни, Рюдигер, Манолас, Фасио, Емрсон, Де Роси, Паредес, Наиголан, Саллах, Шаарауи, Пероти 

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Бенатия, Асамоа, Пянич, Лемина, Стураро, Манджукич, Куадрадо, Игуаин

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички