Рома счупи каръка срещу Лацио и е новият император на Рим! (ВИДЕО)


Рома счупи каръка срещу Лацио и е новият император на Рим! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

533 0

Рома победи Лацио с минималното 1:0 и се приближи до местата, даващи право на участие в Шампионска лига. "Вълците" вече са с 55 точки, но и с мач повече от четвъртия Болоня, който е с 57. Лацио пък е на седмо място с 46 пункта.

След четири ялови "Дерби де ла Капитале"

Успехът бе особено сладък за състава на Даниеле де Роси, който има 3 загуби от последните си 4 дербита с Лацио, като не успя и да се разпише в нито една от срещите.

Дербито ще бъде запомнено и със завръщането в игра на Тами Ейбрахам. Англичанинът не игра футбол точно 10 месеца, след като скъса коленни връзки в последния мач от миналата кампания - срещу Специя, в началото на юни.

Още: Чиро Имобиле приключи с Лацио: Готви се да напусне през лятото

Рома бе малко по-добрият отбор през целия сблъсък, но Лацио имаше първа възможност за гол. В 7-та минута Чиро Имобиле получи добър пас в наказателното, но ударът му премина покрай страничната греда. 

Опасните ситуации липсваха почти до края на полувремето, за сметка на грубите влизания. В 35-та минута удар с глава от чиста позиция на Зеки Челик премина отчайващо високо над напречната греда. След още седем минути Рома успя да отбележи - Паоло Дибала центрира отлично от корнер и капитанът на "вълците" Джанлука Манчини с глава не остави шансове на Мандас. 

Джанлука Манчини вкара за Рома срещу Лацио

Символичните домакини започнаха по-силно и втората част. Изстрел на Лоренцо Пелегрини от пряк свободен премина на сантиметри над гредата, а малко след това Стефан Ел-Шарауи нацели страничния стълб след хубава атака. В 64-та минута пък гол на Лацио бе справедливо отменен заради засада - Матео Гендузи стреля, след което Дайчи Камада се разписа, но и без повторение се видя, че японският национал е с поне половин метър зад отбраната на Рома.

Още: Без компромиси! Киеза и Влахович наказаха Лацио, Ювентус е на крачка от финала за Купата на Италия (ВИДЕО)

В заключителните двайсетина минути темпото поспадна, защото Рома се прибра в собствената половина и дори не се стремеше да контраатакува често. Лацио не успя да стигне до опасни ситуации пред Миле Свилар и регистрира 13-та си загуба за сезона в Серия А.

Спомен: Когато Кафу направи за смях бъдещата "Златна топка" (ВИДЕО)

Грозни сцени: Чиро Имобиле бил атакуван от фенове в присъствието на семейството си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички