Без компромиси! Киеза и Влахович наказаха Лацио, Ювентус е на крачка от финала за Купата на Италия (ВИДЕО)


Без компромиси! Киеза и Влахович наказаха Лацио, Ювентус е на крачка от финала за Купата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

795 0

Ювентус не остави шансове на Лацио в първия полуфинален двубой между двата тима в турнира за Купата на Италия. "Бианконерите" ликуват у дома след успех с 2:0 над иначе коравия тим на Маурицио Сари.

Резултата в Торино откри Федерико Киеза 5 минути след началото на второто полувреме. В 64-ата минута се разписа и Душан Влахович, с което подпечата успеха на своя отбор.

Така "старата госпожа" е на само крачка от големия финал. Решаващият 2-ри мач ще се състои след точно 20 дни, на 23.04 от 22:00 часа (българско време).

Ювентус победи Лацио с 2:0 в първия полуфинал за Купата на Италия 

Как се разви двубоят?

Домакините стартираха доста по-убедително мача, опитвайки на няколко пъти да застрашат противниковата врата. Усилията им се овенчаха с успех в 11-тата минута.

Камбиазо бе фаулиран от Весино в наказателното поле, което принуди Давиде Маса да посочи бялата точка. Впоследствие обаче ситуацията бе преразгледана от "ВАР", където се видя, че играчът на "бианконерите" е бил в положение на засада.

В 40-тата минута Лацио отвърна на предизвикателството. Луис Алберто стреля много опасно с глава, но топката се отби в напречния стълб. 5 минути по-късно Рабио тества мерника си от дистанция, записвайки първия точен удар в мача.

Второто полувреме обаче започна по мечтания начин за Юве. 5 минути след подновяването на играта тимът излезе напред в резултата. Феде Киеза получи страхотен пас от Камбиазо, освободи се от пазача си и реализира.

Video edited on Kapwing

По-малко от 10 минути бяха нужни на домакините да удвоят преднината си. В 64-тата Уестън Маккени намери по много добър начин Душан Влахович в наказателното поле. Сърбинът финтира бранител на Лацио и с точен и плътен изстрел направи 2:0.

Video edited on Kapwing

В 69-ата минута Киеза бе съборен в пеналтерията на Лацио от Казале. Този път обаче главният арбитър дори първоначално не уважи претенциите на Ювентус.

До края на срещата опасни положения пред двете врати липсваха и "бианконерите" се поздравиха с успеха и взеха комфортен аванс преди реванша на 23-ти април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички