Рома прати шампиона Юве при изпадащите


Рома прати шампиона Юве при изпадащите

1448 0

Рома победи с 2:1 шампиона Ювентус в голямото дерби от 2-ия кръг на италианската Серия "А".

На своя стадион "Олимпико" "вълците" спечелиха напълно заслужено с голове на Миралем Пянич и Един Джеко след почивката, а за гостите вкара Пауло Дибала в края.

При резултат 1:0 пък Патрис Евра беше изгонен за нарушения само за няколко секунди, което до голяма степен предреши изхода на двубоя.

Така за първи път историята си "бианконерите" записват две поредни загуби на старта на калчото, което закова тима в зоната на изпадащите с 0 точки. Това е едва втори успех за Рома над гранда от Торино в последните 11 сблъсъка помежду им.

В 61-ата минута "вълците" спечелиха фаул точно пред наказателното поле на Юве. Зад топката застана Пянич, който изпълни по безупречен начин, Буфон не помръдна и топката влетя в мрежата му за 1:0. 

Четвърт час преди края гостите от Торино останаха с човек по-малко. Втори жълт картон за нарушение в центъра получи Патрис Евра.

Рома се възползва от численото си предимство и отбеляза второ попадение. Новото попълнение Един Джеко откри головата си сметка с екипа на "вълците", след като надскочи защитник на съперника и с глава прати топката в мрежата на Буфон.

Дибала вкара почетното попадение за гостите след фрапантна грешка на Сейду Кейта. Но до края домакините задържаха преднината, благодарение на страхотно спасяване на Счесни, си и се поздравиха с успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички