Фабио Капело: Рома може да спечели скудетото


Фабио Капело: Рома може да спечели скудетото
Снимка: Getty Images/Guliver

1268 0

Известният италиански треньор Фабио Капело е на мнение, че Рома е реален претендент за титлата в Серия А през този сезон.

Сериозно изпитание очаква римляните днес, когато на "Олимпико" те посрещат действащия шампион Ювентус.

"Мачът ще бъде много сложен и доста важен. Фактът, че се провежда във втори кръг ще бъде от полза именно на Рома, защото римляните най-добре играят с такива съперници възможно най-рано. Ювентус още има да се развива в играта си и да се възстанови след загубите на трима ключови играчи, така че колкото по-рано се срещнат двата тима, толкова по-добре за Рома", коментира бившият селекционер на Русия, цитиран от "Football Italia".

"Мисля, че "джалоросите" са едни от фаворитите в борбата за титлата. Но отборът трябва да направи една крачка напред по отношение на качеството на играта си и психическата устойчивост", допълва 69-годишният специалист.

"Рома има всичко необходимо, за да спечели скудетото. Сега отборът е по-балансиран, по-силен поради появата на футболисти от топ ниво, каквито по-рано липсваха. Руди Гарсия победи с Лил в първенството на Франция в тертия си сезон. И това е третата му година на работа в Рома", посочи Капело.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички