Рома победи Лацио в голямото дерби от кръга в италианската Серия А


Рома победи Лацио в голямото дерби от кръга в италианската Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1089 0

Рома спечели срещу Лацио с 2:0 в едно от най-големите и яростните дербита в италианската Серия А. По този начин "вълците" затвърдиха 7-ата си позиция и се доближиха на 6 точки от Лацио, но римските "орли" са и с мач по-малко и трудно ще изпуснат 6-ото си място.

Първото полувреме от днешната среща отиваше към нулево равенство, но в 42-рата минута звездата на "вълците" Хенрих Мкхитарян се оказа на точното място в противноковото наказателно поле и стреля прецизно с едно докосване, за да открие резултата.

През второто полувреме футболистите на Лацио така и не успяха да осъществят натиск в търсене на изравнителния гол, като дори до 70-ата минута нямаха и отправен удар по посока вратата на Рома. Дори напротив, "вълците" бяха по-опасни и в 78-ата минута удвоиха аванса си чрез друг ветеран - Педро. В 85-ата минута гостите дори останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Ачерби.

В последния си мач за кампанията Рома гостува на Специя в неделя, 23 май. За Лацио пък предстои домакинство срещу Торино във вторник (18.05) и визита на Сасуоло (23.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички