Рома не срещна проблеми срещу Лече и се доближи до четворката в Серия А


Рома не срещна проблеми срещу Лече и се доближи до четворката в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1063 0

Отборът на Рома постигна категорична победа над Лече с 4:0 в мач от 25-тия кръг на италианската Серия А. Двубоят на "Стадио Олимпико" протече изцяло под контрола на домакините, които разпределиха головете по равно в двете полувремена.

Още в 13-ата минута "вълците" поведоха в резултата. Хенрикх Мхитарян успя да отмъкне топка в близост до наказателното поле на Лече, след което изведе Ченгиз Юндер, който прати топката в мрежата. В 37-ата минута Рома отново хвана Лече в крачка, като този път се разписа Мхитарян, а асистенцията дойде от Един Джеко.

В средата на второто полувреме успя да се разпише и Един Джеко, след като първоначалният му удар бе спасен от вратаря на Лече, но при добавката нямаше грешка. В 80-ата минута Александър Коларов също записа името си сред голмайсторите, след като бе изведен на чиста позиция за стрелба в накаказателното поле.

Така Рома увеличи актива си на 42 точки, с което се доближи на само три пункта от четвъртия Аталанта, който е и с мач по-малко. Лече от своя страна остава на 16-о място с 25 пункта и продължава да се бори за оставането си в елита на италианския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички