Рома надви Каляри и продължава битката с Аталанта за топ 4


Рома надви Каляри и продължава битката с Аталанта за топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

1151 0

Отборът на Рома записа втори пореден успех в Италианската Серия А. В един от малкото мачове, които не бяха отложени в днешния ден играчите на Пауло Фонсека спечелиха при гостуването си на Каляри с 4:3. Никола Калинич се разписа на два пъти за победата, а Джъстин Клуйверт и Александър Коларов бяха точни за „вълците“. Жоао Педро на два пъти и Гастон Перейро бяха точни за домакините от Каляри.

В 28-мата минута Каляри стигнаха до откриване на резултата. Жоао Педро получи чудесен пас и от границата на наказателното поле прехвърли Пау Лопес – 1:0! Рома отвърна бързо на удара. Още в следващата атака Александър Коларов центрира отляво, след което Лука Пелегрини не се намеси по най-добрия начин и Никола Калинич се възползва, за да изравни резултата с глава – 1:1! В 42-рата минута гостите от Рома достигнаха до пълен обрат. След добре проведена атака от страна на играчите на Пауло Фонсека топката достигна до Хенрик Мхитарян, който намери Никола Калинич, а нападателят отбеляза втория си гол в срещата – 1:2!

Головете продължиха с пълна сила и през втората част. В 64-тата минута Джъстин Клуйверт бе изведен по чудесен начин и не сбърка срещу Робин Олсен – 1:3! В 75-тата минута Каляри успя да върне един гол. Раджа Наинголан намери Гастон Перейро в центъра на терена, след което влезлият като резерва халф стреля отдалеч и направи резултата 2:3! В 81-вата минута гостите от Рим отново поведоха с два гола. Александър Коларов изпълни свободен удар, при който центрира в наказателното поле, но нито един футболист не успя да играе с топката и тя влезе в мрежата на Олсен – 2:4! В 88-мата минута съдията отсъди дузпа за игра с ръка на Крис Смоулинг в наказателното поле. Зад топката застана Жоао Педро, който първоначално пропусна и Лопес спаси неговия удар, но при добавката бе точен за 3:4!

По този начин Рома успя да измъкне ценен успех при гостуването си на Каляри и продължава гонитбата си с Аталанта, които по-рано днес спечелиха на терена на Лече с 2:7. „Бергамаските“ са на 4-тата позиция в Серия А с 48 точки, докато Рома има 45. Каляри са на 11-тата позиция с 32 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички