Рома все по-близо до нов стадион за 1 милиард долара


Рома все по-близо до нов стадион за 1 милиард долара

1566 0

Отборът на Рома вече няколко месеца чака одобрение от управата в италианската столица за започване на строеж на нов стадион.

В момента "вълците" делят "Стадио Олимпико" с Лацио, но собственикът на тима Джеймс Палота иска да направи истинско бижу, което ще струва около 1 милиард долара.

Новият стадион на Рома е вдъхновен от "Колизеума", като самото съоръжение ще струва 300 милиона евро, но тренировъчните терени и зали, паркинги, магазини, ресторанти и кафенета ще заемат площ от 300 хиляди квадратни метра, а общата стойност на проекта се очаква да стигне милиард.

"Това е много сложен проект и именно заради това все още не е одобрен. Всички искат да има такъв стадион в Рим, но просто проектът е сложен.

В график сме и очакваме до края на годината да почнем да строим. Всичко се развива отлично - кметът, консулството - всички искат да осъществим този проект, независимо колко е трудно.

Ще има огромна част за забавление, ще има много концерти, дори очакваме мачове от колежанското футболно първенство в САЩ. Искам и мачове от НФЛ", каза Палота. 

Той също така разкри, че капацитетът на стадиона ще е около 55 хиляди души, като ще има условия за още 10 хиляди места за големи мачове и събития.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички