Милан стъпи на върха в Серия А, Златан Ибрахимович с гол, асистенция и автогол


Милан стъпи на върха в Серия А, Златан Ибрахимович с гол, асистенция и автогол
Снимка: Getty Images

4995 0

Милан се справи неочаквано трудно с Болоня и го победи като гост с 3:2 в мач от 9-ия кръг на Серия А. Със спечелените три точки "росонерите" временно стъпиха на върха в първенството, измествайки Наполи. 

Още в 16-ата минута Златан Ибрахимович, за когото това бе първи мач като титуляр след като се възстанови от контузия, изведе Рафаел Леао на добра стрелкова позиция по диагонал и той не се забави с изпълнението, а топката рикошира в крака на бранител и така успя да прехвърли вратаря на Болоня - 1:0 за Милан. 

Четири минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като бранител спря откъсващия се сам срещу вратаря Крунич и съдията нямаше друг избор, освен да го изгони. Десет минути преди края на първата част Давиде Калабрия покачи аванса на Милан, след като се оказа на пътя на една отбита топка в наказателното поле и с топовен шут не остави шансове на Лукаш Скорупски. 

В 49-ата минута Болоня се върна в мача и то по какъв начин - Златан Ибрахимович се бе прибрал в своето наказателно поле при един корнер, но успя само да докосне топката на първа греда и да я прати в своята собствена врата. Това бе първи автогол в кариерата на шведа! 180 секунди по-късно домакините взривиха трибуните с втори гол. След постепенна атака Муса Бароу бе изведен зад отбраната на Милан и с удар по диагонал изравни резултата. 

Радостта им обаче не изтрая много, тъй като малко след това втори техен играч бе изгонен с директен червен картон. Капитанът на Болоня Роберто Сориано стъпи върху глезена на Фоде Бало Туре, а на главния съдия му трябваха само две-три секунди пред малкия екран на ВАР, за да вземе решението си. 

Шест минути преди края на редовното време Исмаел Бенасер вкара много красив гол от воле, за да изведе Милан отново напред в резултата. Той намери топката на границата на наказателното поле и с левия крак я насочи неспасяемо в долния десен ъгъл на Скорупски!

В заключителните секунди на срещата Златан Ибрахимович се реваншира за автогола си, след като с майсторски удар прати топката във вратата на домакините за четвърти път и оформи крайния резултат - Болоня 2:4 Милан!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички