Пропуск от дузпа на Роналдо "спъна" Ювентус срещу Аталанта в Серия А


Пропуск от дузпа на Роналдо "спъна" Ювентус срещу Аталанта в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

4763 0

Италианският шампион Ювентус завърши при равен резултат 1:1 с Аталанта в мач от 12-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" поведоха през първата част чрез Федерико Киеза, но бяха изравнени през второто полувреме с гол на Ремо Фройлер, а малко след това Кристиано Роналдо изпусна дузпа и лиши домакините от победата.

Още в петата минута Кристиано Роналдо имаше страхотен шанс да отбележи гол, но опитът му се увенча с неуспех. В 29-ата минута "бианконерите" все пак стигнаха до попадение, след като Федерико Киеза се възползва от асистенция на Бентанкур, за да прати топката в мрежата на Аталанта - 1:0!

В 57-ата минута бергамаските успяха да изравнят резултата. Ремо Фройлер стреля от границата на наказателното поле, за да намери гредата, а след това топката да се озове в мрежата на Юве - 1:1! Само две минути по-късно Ханс Хатебур извърши нарушение в наказателното поле и "старата госпожа" получи дузпа. Кристиано Роналдо обаче изпусна да вкара след намеса на Голини.

Равенството изкачи Ювентус с едно място, като вече са 3-ти с 24 пункта, колкото има и вторият Интер, който по-късно днес играе срещу Наполи. Аталанта заема осмо място с 18 пункта. Лидер остава Милан, който тази вечер играе срещу Дженоа.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ювентус стартира колебливо кампанията, като след 11 мача има едва 6 победи, но пък все още няма загуба. "Бианконерите" обаче са достатъчно близо до върха: намират се на четвърто място с 23 пункта и ги разделят само четири точки от лидера Милан. Аталанта също не се представят на нивото от миналия сезон - заемат 9-о място със 17 точки.

Андреа Пирло няма да може да разчита на Мерих Демирал, а Джорджо Киелини е под въпрос за срещата. Аталанта пък е без Марио Пашалич, Матиа Калдара и Алексей Миранчук. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Артур, МакКени, Бентанкур, Киеза, Мората, Роналдо

Аталанта: Голини, Джимсити, Сапата, Хатебур, Малиновский, Песина, Де Роон, Паломино, Ромеро, Госенс, Фройлер

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички