ПРОГНОЗА: България - Италия


ПРОГНОЗА: България - Италия

5137 0

Българският национален отбор по футбол излиза срещу Италия в мач от квалификациите за Евро 2016, което ще се проведе във Франция.

Срещата е на стадион "Васил Левски", като "лъвовете" вече загубиха до голяма степен шансовете си да се класират за футболния форум. България изостава на 6 точки от Италия, на 5 от 3-ото място (Норвегия), а играта, която отборът показва, е много далеч от това, което се очаква. Може би са ни много високи очакванията, но това е друга тема.

Италия, от своя страна, почна лежерно квалификациите, както подхожда по стандарти, установени от десетилетия. Сезонът в Серия А обаче е в разгара си, играчите са фокусирани до краен предел и Антонио Конте посрещна отбор в отлично физическо състояние.

Бившият треньор на Ювентус ще си позволи да експериментира срещу България, като извика цели 4-ма дебютанти, но това едва ли притеснява треньор от класата на Конте. В същото време той е абсолютно наясно със слабостите на родните "лъвове".

Ивайло Петев има сериозни проблеми в защита, като извън Бодуров останалите са без игрова практика и в недостатъчно добра спортна форма. Срещу други версии на Италия това може би е поправимо, но не и срещу тази на Конте.

Селекционерът практикува атакуващ футбол, което е нетипично за Италия, или по-скоро беше нетипично преди появата на Чезаре Прандели. Конте обаче играе с по-висока преса от своя предшественик, а това ще навреди сериозно на селекцията на Петев. В момента не разполагаме с халфове, които могат да изнесат топката в противниковата половина. Георги Миланов, ако бъде върнат до Станислав Дяков, е вариант, но така "лъвовете" губят сериозен офанзивен играч в предни позиции.

Самият факт, че Валери Божинов е национал, въпреки че лекуваше контузия до скоро, говори достатъчно за недостатъчния ресурс на българския национален отбор. В същото време италианският футбол прогресира, а победата е задължителна за "скуадра адзура" заради изравнените сили с Хърватия (равен брой точки).

Единствената статистика, която сочи, че България няма да загуби, е фактът, че Италия няма победа като гост на нашия тим. Колкото и да е тъжно, очертава се 6-ият мач да сложи край на серията.

Сърцата ни казват България. Коефициентът за Италия обаче не е за подценяване, като дори да не спечелите, то поне "лъвовете" ще са спечелили.

Основна прогноза:

България - Италия 2 (1.75 осреднен коефициент)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички