Пред погледа на Моуриньо и Роналдо Интер разби Сампдория


Пред погледа на Моуриньо и Роналдо Интер разби Сампдория
Снимка: Getty Images/Guliver

959 0

Закъсалият доста сериозно от началото на годината отбор на Интер успя да спечели едва третия си от общо девет мача за 2016 година дотук - 3:1 като домакин срещу изпадналата отдавна в колапс Сампдория. Победата дойде пред очите на бившия треньор на синьо-черните Жозе Моуриньо и голямата им звезда от края на XX век Луиш Назарио да Лима - Роналдо, които бяха на трибуните заедно с бившия собственик и президент на клуба Масимо Морати. Припомняме, че Моуриньо още официално няма отбор за новия сезон, но засега името му се спряга най-вече за Манчестър Юнайтед.

Головете за нерадзурите вкараха Д'Амброзио, Миранда и Мауро Икарди, но мачът спокойно можеше да се развие и по различен сценарий. Интер поведе в средата на първото полувреме, след като след корнер топката беше отклонена към Д'Амброзио на далечната греда и той с лекота вкара. При този резултат съдията не даде чиста дузпа за Сампдория след игра с ръка, а бившият играч на Интер Андреа Ранокия по чудо не вкара гол след три добри ситуации при центрирания от статични положения.

Наказанието за Самп дойде отново след центриране, което Фелипе Мело отклони за Миранда и той с глава вкара второто попадение. Мауро Икарди пък се възползва от бърза конттаатака, при която много майсторски чукна топката в далечния ъгъл, след като литна тичащия да го блокира Ранокия. Почетният гол за Сампдория вкара Фабио Куалярела в последната минута на мача - с мощен удар по диагонала от движение, който Самир Ханданович нямаше как да избие.

С победата Интер се върна на четвъртото място, с 48 точки, но утре (21 февруари) Рома играе домакински мач с Палермо и много вероятно отново ще изпревари нерадзурите. Сампдория пък остава на 17-то място, на само три точки от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички