Порой и драма в края за Рома, Тоти отново герой (ВИДЕО)


Порой и драма в края за Рома, Тоти отново герой (ВИДЕО)

1952 0

Рома записа драматична победа с 3:2 срещу Сампдория в среща от 3-ия кръг на италианската Серия "А".

Двубоят на стадион "Олимпико" в Рим бе прекъснат за повече от час заради проливния дъжд, който се изля над италианската столица в края на първото полувреме.

БИБЛЕЙСКИЯТ ПОРОЙ ОПОРОЧИ КРЪГА В СЕРИЯ А

На почивката Рома губеше с 1:2, но след подновяването на играта на терена имаше само един отбор - този на домакините. "Вълците" стигнаха до пълен обрат в третата минута от добавеното време, когато влезлият като резерва капитан на тима Франческо Тоти се разписа от дузпа.

Така живата легенда на Рома отново спаси отбора, чиито цветове защитава вече повече от 25 години.

Мачът започна отлично за Рома. "Джалоросите" поведоха още в 8-ата минута с гол на Мохамед Салах. Египтянинът се възползва от прекрасно центриране на Диего Пероти и с глава прати топката в мрежата зад Емилиано Вивиано.

В следващата атака домакините можеха да удвоят преднината си. Стефан Ел Шаарауи обаче не уцели вратата на Сампдория отблизо.

Гостите постепенно изнесоха играта по-напред и в 18-ата минута изравниха с красив гол на Луис Муриел. Колумбиецът се възползва от безумна грешка на Жуан Жезус и Бруно Перес, стреля от въздуха и преодоля Войчех Шчесни - 1:1.

Генуезците продължиха да създават положения пред вратата на Рома. На няколко пъти Муриел бе близо до втория си гол в мача, но Шчесни се намесваше.

В 42-ата минута Сампдория все пак осъществи пълен обрат. Отбраната на Рома проспа едно центриране след ъглов удар и опитният Фабио Куалярела направи резултата 1:2.

Наставникът на домакините Лучано Спалети осъществи две смени на почивката, пускайки в игра капитана Франческо Тоти и босненския национал Един Джеко.

Рома се впусна напред още от началните минути на второто полувреме. Пред "джалоросите" се откриха добри възможности за изравняване, но Джеко не съумяваше да преодолее Вивиано.

В 62-ата минута той все пак се разписа, възползвайки се от страхотен пас на Франческо Тоти - 2:2.

Рома" притисна сериозно съперника и изглеждаше сякаш третият гол няма да закъснее. Мохамед Салах обаче направи два пропуска и домакините бяха близо до разочароващо равенство.

В добавеното време на срещата Джеко се строполи в наказателното поле на "Сампдория" и главният съдия Пиеро Джакомели отсъди дузпа за Рома.

Зад топката застана Франческо Тоти, който с лекота вкара за 3:2 и донесе успеха на своя тим.

Източник: bTV


AS Roma vs Sampdoria 3-2 Highlights - Ampia... by kivancyildirim791

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички