Пореден кошмар за Ювентус: "Бианконерите" отново загубиха от Наполи като гости (ВИДЕО)


Пореден кошмар за Ювентус: "Бианконерите" отново загубиха от Наполи като гости (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1147 0

Кошмарът за Ювентус срещу Наполи продължава. "Бианконерите" за пореден път не можаха да измъкнат победа от "небесносините" като гости. Този път отборът от Неапол победи с 2:1 в мач от 27-ия кръг на Серия А. Последният шампионатен успех на "бяло-черните" датира от сезон 2018/2019 след успех с 2:1 като любопитно, че двубоя също бе на 3 март.

Преди тази среща "небесносините" бяха в поредица от две победи, две равенства и  мача и една загуба, докато Юве в последните си мачове имаше един успех, две ремита и две поражения.

Още: Отстраняването на Пол Погба ще спести на Ювентус 30 милиона евро

Как се разви мачът?

Двата тима започнаха на високи обороти, оправдавайки очакванията за дерби мач и още в началните мигове си размениха по една опасност пред двете врати. В 9-ата минута Душан Влахович получи страхотно центриране, но удара му с глава мина на сантиметри от целта. В средата на частта Ди Лоренцо от домакините имаше страхотна възможност в наказателното поле, но топката излетя високо над вратата.

31-ата минута дойде и най-чистото положение за "бианконерите", след като Самюъл Илинг бе оставен непокрит, но не бе точен от близко разстояние. 120 секунди по-късно гредата пък спаси домакините след опит на Влахович да прехвърли елегантно вратаря на Наполи Алекс Мерет.

3 минути преди края на първото полувреме "небесносините" поведоха в резултата с гол на Хвича Кварацхелия, взривявайки трибуните. Почти веднага след това Юве можеше да изравни, но Влахович не беше точен. Така двата тима се разделиха на почивката с аванс за домакините.

През втората част драма не липсваше. Гостите от Торино започнаха по-настоятелно да търсят поне изравнително попадение, но или домакинският страж, или неточният мерник спасяваше Наполи. Все пак това стана факт, когато 9 минути преди края Киеза направи 1:1.

В 87-ата минута пък за още по-драматичен развой домакините получиха право на дузпа след преглед със системата ВАР. Зад топката застана обичайният заподозрян Виктор Осимен, който пропусна, но при добавката, Джакомо Распадори отбеляза. Дълбоко в добавеното време Юве бе близо до нов изравнителен гол, но Киеза стреля над вратата.

В класирането Наполи събра актив от 43 точки, докато Ювентус остава с 57 на втора позиция, само на една повече от третия Милан. В следващия кръг "бианконерите" приемат Аталанта, докато "небесносините" отново са домакини, този път на Торино.

Колко ще струва Виктор Осимен на желаещите? Собственикът на Наполи отговори

Осимен избухна с хеттрик, а Наполи изпепели Сасуоло (ВИДЕО)

Въпреки слуховете: Ювентус позлатява Душан Влахович с нов контракт

Наказателната акция на Влахович за 2024-а продължава, а Ювентус се измъкна в последните секунди (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички