Джовинко показа на Алегри какво може, а Юве разчлени Верона


Джовинко показа на Алегри какво може, а Юве разчлени Верона
Снимка: Getty Images/Guliver

1556 0

Ювентус нямаше никакви проблеми с класирането за четвъртфиналите за Купата Италия, след като буквално разчлени отбора на Верона с 6:1, въпреки че домакините заложиха на голяма част от резервите си, а с най-голям принос беше Себастиан Джовинко.

Масимилиано Алегри заложи на експериментален състава с оглед на тежката програма на тима, като пусна в игра Себастиан Джовинко, който получи един от малкото си шансове за изяви, а Роберто Перейра и Алваро Мората бяха другите двама, които се озоваха в нападение.

Още в 5’ Джовинко се разписа и показа, че има място в плановете на Алегри, след като изпълни страхотен пряк свободен удар. 16 минути по-късно и Перейра се отчете с отличен гол, след като навърза няколко защитници и разпечата вратата на Рафаел.

До края на полувремето падна само още един гол, като в заключителните минути Джовинко отбеляза втория си гол след пас на Лихтщайнер. Рафаел пък на два пъти спря Мората по пътя му към гол като титуляр.

През второто полувреме феновете видяха още много голове, като в 53’ Погба вкара дежурния си напоследък гол., а само 4 минути по-късно Нене успя да намали до 4:1. До края на терена обаче имаше само един отбор, а Верона си тръгна с още „само” два гола във вратата.

В 63’ гостите фаулираха Джовинко в наказателното поле, а италианският ас отстъпи на Мората, който беше точен от дузпата. В 79’ още един младок се разписа, след като Коман със самостоятелна акция отляво се озова на границата на наказателното поле и с впечатляващ удар направи 6:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички