Петко Христов с пълен мач при победа на Специя за Купата на Италия


Петко Христов с пълен мач при победа на Специя за Купата на Италия
Снимка: GettyImages

1411 0

Българският национал Петко Христов се завърна за клубния си Специя след контузия в 1/16-финалите за Купата на Италия, където тимът му се наложи като домакин над втородивизионния Бреша с 3:1. Бранителят записа пълни 90 минути, въпреки че пропусна миналите три срещи на тима му за местния елит.

Елитния тим поведе в срещата след 20 минути игра, когато точен бе словакът Давид Стрелец. Малко преди това реализира и Микаел Елертсон, но попадението бе отменено поради фаул в атака. 

Христов и компания не срещнаха проблеми и през втората част, когато съумяха да реализират нови две безответни попадения. Първо след десетина минути Даниеле Верде покачи на 2:0, докато пет минути преди изтичането на редовното време Стрелец оформи класическа разлика. Стефано Морео обаче вкара почетно попадение за гостите в добавеното време. 

Това бе последната среща за двата тима в надпреварата за календарната година, но победителите ще имат сложната задача да се изправят срещу Аталанта в борба за продължаване в турнира. "Бергамаските" ще приемат срещата на 11 януари в Бергамо, а тимът е един от тазгодишните фаворити.

Вижте с кой бивш играч на Левски си партнира Христов с едно от дербитата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички