"От улиците на Нигерия до световната история", и Дрогба се възхити на Осимен


"От улиците на Нигерия до световната история", и Дрогба се възхити на Осимен
Снимка: Guliver/Getty Images

1080 0

Легендарният африкански футболист Дидие Дрогба поздрави нигерийския нападател Виктор Осимен заради водещата му роля в успеха на Наполи за титлата в Серия А. Осимен вкара 22 гола в лигата, докато Наполи стана шампион на Италия за първи път от 33 години, с четири мача до края на сезона.

Поздрав от един шампион към друг

Звездата на отбора отбеляза при домакинската победа с 1:0 срещу Фиорентина, докато Наполи празнува последния си триумф на стадион "Диего Армандо Марадона".

"Истински капо. От улиците на Нигерия до световните исторически постижения. Поздравления, братко мой, за теб и твоя клуб", написа Дрогба.

Осимен често е посочвал Дрогба като негов идол и вдъхновение от детството. Той неведнъж е споделял, че се възхищава на неговия манталитет, както и на "играча и човека", какъвто е той. С 23 гола в лигата и предимство от четири гола пред втория най-голям голмайстор в лигата Лаутаро Мартинес. Със само четири мача до края, Осимен изглежда готов да добави "Златната обувка" на Серия А към нарастващата си колекция от отличия от този сезон. Осимен е желан от редица европейски грандове, но от Наполи нямат желание да се разделят с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички