Основната цел на Ювентус също избра китайските милиони


Основната цел на Ювентус също избра китайските милиони
Снимка: Guliver/Getty Images

4018 0

Една от основните цели на Ювентус Аксел Витсел, който трябваше да запълни дупката, оставена от Пол Погба, също предпочете да обезпечи бъдещето си с бързите милиони, които ще изкара в Китай.

Белгийският национал по всяка вероятност ще премине в Шанхай СИПГ, след като китайският тим му е предложил 20 милиона евро на година и договор за 2 + 2 години. Така, след само 4 години той може да изкара 80 милиона само от заплати.

Самият играч до последно искаше да играе за Ювентус. Трансферът му през лятото се провали в последния момент заради Зенит, а торинци имаха предварително споразумение с играча. От клуба му предлагат 6 милиона евро, което е таванът на заплатите в Ювентус, но в крайна сметка Витсел е предпочел парите.

Договорът на Витсел със Зенит изтича в края на сезона, но азиатците няма да чакат, а го купуват още сега срещу 20 млн. евро. Самият халф пък се е разбрал за договор за 2+2 години, което прави 80 млн. евро само от заплати през следващите четири години.

Тианжин Куанжиан също наддаваше паралелно с клуба от Шанхай, но засега спря на 18 млн. евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички