5 неща, които очаквахме във футбола ни през 2016-а напразно


5 неща, които очаквахме във футбола ни през 2016-а напразно
Снимка: BGNES

1291 0

Когато бяхме на прага на 2016 г. точно преди 12 месеца, имахме надежди, че някои много хубави неща ще се случат във футбола ни. Сега, в навечерието на 2017 г., равносметката показва, че те не са се случили и отново сме само с надеждата те да станат реалност през предстоящата година.

Всички те са важни за реабилитирането на футбола ни - клубен, национален, във всеки един аспект.

SportLive.bg подготви списък с пет от най-чаканите събития във футболна България, които останаха в мечтите ни.

1. Навременно класиране на националния тим на голям форум (Мондиал 2018):

Не че сме очаквали да се случи нещо по-различно, но няма как да не сме се надявали на класиране за голям футболен форум. След 2 тежки поражения и 2 победи тази надежда бавно, но славно угасва, а пораженията от Швеция и Франция просто доказаха колко далеч сме от Световно първенство с 32 отбора. Може би когато го направят с 64, бихме имали някакъв шанс. На този етап на 4-то място може би трябва да сме доволни.

2. Да се постави козирка на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Това не просто го очаквахме, а то уж беше обещано. Какво обаче се оказа - по света вдигат цели стадиони за по 30-40-50-60 милиона евро, а на "Герена" вдигнаха сектор за 20 милиона, и то без козирка. Такава не се надявайте да видите и догодина, защото към настоящия момент се води единствено проучване относно това може или не може да се направи козирка на стадиона.

3. Полза от натурализирането на някой чужденец.

Засега в националния ни отбор има само един натурализиран чужденец - Марселиньо. Но освен гола срещу Португалия той не показва, че може да вдигне класата на "лъвовете". Той е безспорна класа, обаче с натурализиране няма да стане. Освен ако не се обърнем към целия отбор на Лудогорец + някой друг бразилец или испанец, който не може да се добере до националния тим на родината си.

 

4. Оспорван дуел за титлата.

Лудогорец спечели безпроблемно титлата през сезон 2015/16. Имаше очаквания, че кризата от есенния сезон в тима може да помогне на Левски в битката, но това определено не беше така. Лудогорец е с класа над останалите и единствено настоящият формат на Първа лига запазва малко интрига, що се отнася до първото място. Но всички знаем - през май шампион ще е Лудогорец и няма кой да оспори това.

5. Излизане на български тим от групите на Шампионска лига.

Не че го очаквахме, но представянето на Лудогорец в Европа определено ни обнадежди, че може да се търси класиране и в следващата фаза на Шампионска лига. За съжаление, Арсенал и ПСЖ се озоваха на пътя на "орлите", което се оказа и пагубно за българския шампион. Въпреки това шансове не липсваха - Лудогорец поведе с 3 от 6-те с мача и, при малко повече късмет, можеше да се намеси в битката за едно от първите 2 места. Въпреки това - 3-ото място си остава много голям успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички