Официално: Жозе Моуриньо застава начело на Рома


Официално: Жозе Моуриньо застава начело на Рома
Снимка: Getty Images/Guliver

1938 0

Жозе Моуриньо застава начело на италианския Рома, съобщиха официално от ръководството на "вълците". Португалският специалист ще води Рома от новия сезон, като ще замени на поста напускащия Пауло Фонсека. Договорът на Моуриньо влиза в сила от лятото и е с продължителност до 30 юни 2024 година. 

"Радваме се да приветстваме Жозе Моуриньо в семейството на Рома", заявиха президентът на клуба Дан Фридкин и вицепрезидентът Райън Фридкин. „Голям шампион, печелил трофеи на всички нива, Жозе ще донесе нужния опит за нашия амбициозен проект. Назначаването на Жосе е огромна стъпка в изграждането на дългосрочна и последователна шампионска култура в клуба", се казва в изявление на клуба.

58-годишният Моуриньо е един от най-успешните треньори в света. Порто, Интер, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм са част от отборите в неговата визитка. Любопитното е, че Специалния изведе Интер до требъл. За последно Моуриньо води тима на Тотнъм, където бе уволнен преди няколко седмици. Специалния благодари на шефовете на Рома за възможността да работи в клуб с голяма история и толкова всеотдайни привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички