Официално е: Златан Ибрахимович ще спасява сезона на Милан


Официално е: Златан Ибрахимович ще спасява сезона на Милан
Снимка: Guliver/GettyImages

3249 0

Край на няколкомесечните спекулации за това къде ще играе Златан Ибрахимович. След като се очакваше той да предпочете английската Висша лига или испанската Ла Лига, шведът взе окончателно решение да се опита да помогне на Милан през настоящия сезон в Серия А. Шведът официално премина в редиците на "росонерите" и ще играе на "Сан Сиро" до края на сезона, а в договора му е заложена клауза за удължаването на престоя му с още една година. 

38-годишният нападател се завръща в тима, след като преди няколко месеца обяви, че няма да поднови договора си с Лос Анджелис Галакси и ще се завърне в някое от топ първенствата в Европа. В официално съобщение на сайта на Милан пише, че Ибрахимович ще се присъедини към тима на 2-и януари, ще премине медицински прегледи и ще подпише официално контракта си. 

"Завърщам се в отбор, който уважавам дълбоко, както и в Милано - град, който обичам много", каза Ибрахимович в изявление за клуба след оповестяването на новината за неговото завръщане. 

Златан завършва настоящото десетилетие като голмайстор №1 за "росонерите" с 42 попадения, реализирани в едва 61 мача. С шведа в състава е и последният трофей на Милан от 2011 година, когато отборът стана шампион за последно. 

През последната година Ибрахимович игра в САЩ, като завърши кариерата си там с 53 гола, а в двата си сезона беше избран в най-добрите 11 през сезона. Именно драмата с новия му отбор се превърна в една от топ темите на последните месеци, а защо статуята му в Швеция беше запалена преди седмици вижте в тази статия на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички